Hlavní obsah

Filmové premiéry na 11. srpna

Tento týden má premiéru americká akční komedie s Bradem Pittem a Angelinou Joliovou Mr. & Mrs. Smith. Druhým premiérovým filmem je německé drama Občanská výchova.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Mr. Mrs. Smith

Brad Pitt a Angelina Jolie se představí v hlavní roli sexy akčního filmu Mr. Mrs. Smith, který je plný akce, nejmodernějších speciálních efektů a neuvěřitelných kaskadérských kousků.

John a Jane Smithovi tvoří obyčejný manželský pár s obyčejným životem a obyčejnými starostmi. Každý z nich ale skrývá tajemství: Oba jsou ve skutečnosti dobře placenými a velmi výkonnými zabijáky, pracujícími pro konkurenční organizace. Oživení jejich nudného manželského svazku přijde až s novým úkolem od jejich zaměstnavatelů - zabít svého životního partnera. Výsledkem je velkolepá akční podívaná, během níž oba uplatní své výjimečné schopnosti a jejich manželský svazek projde rozhodující zkouškou.

Mr. Mrs. Smith, USA 2005, 120 min., české titulky, režie: Doug Liman, hrají: Brad Pitt, Angelina Joliová, Vince Vaughn...

Občanská výchova

Německé filmové drama, které bylo vloni uvedeno na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, vypráví o konfliktu hodnot dvou generací.

Jana, Petera a Jule spojuje jejich vášeň - touha změnit svět. Stanou se záhadnými aktivisty, kteří nenásilným způsobem upozorňují místní smetánku, že jejich dny hojnosti jsou sečteny.Podle seznamu členů místního jachtařského klubu a za pomoci Peterovy znalosti poplašných systémů se vkrádají do domů místních boháčů uprostřed noci. Akce se nezdaří a jeden z místních zbohatlíků je odhalí. Proto ho unesou do hor. Zde se však tito tři mladí idealisté střetávají tváří v tvář s hodnotami silné, bohaté generace.

Die fetten Jahren sind vorbei, německo 2004, 127 min., české titulky, režie: Hans Weingartner, hrají: Daniel Brühl, Julia Jentschová, Stipe Erceg, Burghart Klaussner...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám