Hlavní obsah

Sázavafest přitáhl tisíce diváků

– SÁZAVA
Právo, Jaroslav Špulák

V Sázavě na Kutnohorsku se od čtvrtka do neděle konal 5. ročník multikulturního festivalu Sázavafest. Za příznivého počasí proloženého občasnými přeháňkami se deseti tisícům diváků představilo více než sto těles. Byly mezi nimi nejenom hudebníci, ale také divadelníci, četlo se z knih a pouštěly se filmy.

Článek

Velmi úspěšná byla vystoupení skupin J. A. R. a Chinaski. Na místo činu se vrátila Aneta Langerová, jež se na Sázavafestu představila loni jako čerstvá vítězka soutěže Česko hledá SuperStar.

Tradice návštěv SuperStars letos pokračovala. Sobotní odpoledne patřilo společnému bloku Vlastimila Horvátha, Petra Bendeho a Gabriely Al Dhábby. Oba zpěváci vystoupili se svými skupinami a nabídli především původní písně. Al Dhábba hostovala s kapelou Petra Bendeho, zpívala dvě coververze a duet s Bendem. "Své vlastní písničky jsem tu nechtěla prezentovat, protože ještě nejsou dodělané," řekla po koncertě Právu.

Letošní ročník byl mnohem rozsáhlejší než dříve

Pozoruhodný byl blok písničkáře Karla Plíhala. Hrál vysloveně potichu, s diváky komunikoval šeptem a byl výrazně rušen hlukem z vedlejšího pódia, kde hrála slovenská skupina Mango Moilas. Přesto proměnil prostor kolem sebe v mírumilovně folkařský a vysloužil si dlouhý aplaus.

Zpěvačka Bára Basiková se na Sázavafestu představila opět v řadách Precedensu, se kterým momentálně dokončuje nové album. Rockfunkyjazzová trojice -123 min. se zlobila na pořadatele, že musela vystupovat v malém stanu a spousta diváků se na její koncert vůbec nedostala.

Festival se oproti loňsku rozrostl. Hrálo se současně na šesti pódiích a trvalo několik hodin, než si organizátoři i diváci na nová specifika zvykli.  

Reklama

Související témata:

Související články

Dana Bártu Sázava fest baví

V sobotu vrcholí třetí ročník Sázava festu, jehož výtěžek je věnován vozíčkářům. Areál Ostrov v obci Sázava opanovala hudba, i když nechyběla ani divadla....

Výběr článků

Načítám