Hlavní obsah

Keltský tygr se v Praze nepředstaví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Světová premiéra taneční show Keltský tygr americkoirského choreografa a tanečníka Michaela Flatleyho, která se měla v náhradním termínu konat 27. srpna, se neuskuteční. Na vině jsou podle pořadatelů složitá jednání s Flatleym o kvalitu konstrukce zastřešeného pódia. Pořádající agentura Pragokoncert navíc na něj hodlá podat trestní oznámení a žalobu o náhradu škody.

Článek

"Umělec odmítl připravenou střechu převzít bez podloženého zdůvodnění a následně těsně před vystoupením v rozporu se smlouvou opustil ČR," sdělila v pátek ČTK Martina Benešová z Pragokoncertu. 

Podle jejích slov s sebou Flatley odvezl kromě honoráře, který dostal předem, i část z tržeb za prodané vstupenky. S pořadateli v současné době nekomunikuje a peníze jim doposud nevrátil.

"Veškeré tržby z předprodejů jsou na straně zahraničního managementu," řekla ČTK Jana Krátká z agentury JVJ Produkce. "Peníze mají protiprávně, protože to vystoupení se nekonalo z důvodů, které nemůžeme odsouhlasit," dodala.

Za zakoupené vstupenky, jejichž cena se pohybuje mezi 290 až 7990 korun a jichž se prodalo kolem 7 tisíc, budou lidem pořadatelé v předprodejích vracet peníze od 12. srpna.

Peníze se vrací od 12. srpna

Důvodem pro zrušení červencového představení bylo údajně nedostatečné technické zázemí na Strahovském stadionu, které nevyhovovalo Flatleyho požadavkům. Problém nastal s instalací pohyblivých obrazovek a povětrnostními podmínkami, které celou práci komplikovaly. Na závady se přišlo až v den premiéry, kdy se konala generální zkouška.

Pražské představení mělo být světovou premiérou, přestože bylo předpremiérově uvedena již  9. července v Budapešti, kde je vidělo na 25 tisíc lidí. Strahovský stadion Evžena Rošického pojme kolem 15 tisíc diváků a prodána byla necelá polovina.

Keltský tygr vypráví o historii irského národa, o jeho útlaku, bojích za nezávislost, úpadku, ale i pozvednutí ducha irského národa. To vše měl formou tance, zpěvů  a hudby předvést taneční mistr společně s 55 tanečníky a zpěváky.

Pražské publikum už několikrát oslovilo představení Lord of the Dance, po kterém se také Flatleyův soubor jmenuje.

Reklama

Související články

Flatleyho Keltský tygr přesunut na 27. srpna

Odložená světová premiéra taneční show Keltský tygr Ira Michaela Flatleyho se podle čtvrtečního sdělení Jany Krátké z pořádající agentury JVJ Produkce...

Výběr článků

Načítám