Hlavní obsah

Richard Müller vydá nové album

Právo, jaš

Richard Müller vydá 6. září u společnosti Sony BMG své nové, v pořadí jedenácté album. Bude se jmenovat 44, nabídne čtrnáct písniček a jak se u zpěváka stalo zvykem, názvem i textovým obsahem se opět váže k jeho věku.

Článek

"Není to album bilanční," říká. "Je to deska plná písní o tom, jak jsem se cítil ve svých čtyřiačtyřiceti."

Pocitově navazuje na počin nazvaný 33, který vyšel před jedenácti lety. Müller na něm obnovil spolupráci s Henrichem Leškem, jenž se na nové kolekci podílel jako producent.

Roli prvního singlu, který v těchto dnech míří do rotací českých i slovenských rádií, převzala skladba Už to tak vyzerá. Slovenský vokalista ji nazpíval se svou dcerou Emou.

Stejně jako předešlý zpěvákův počin Monogamný vzťah, i novinka byla nahrána ve studiu v New Yorku. Hosty jsou výrazné hudební osobnosti současnosti: bubeník Omar Hakim, kytarista Hiram Bullock, který spolupracoval i na nahrávkách skupiny Monkey Business, či baskytarista Will Lee. Müller by s nimi měl odehrát koncert v pražské T-Mobile Areně, který je naplánovaný na 9. prosince.

Reklama

Související témata:

Související články

Richard Müller je nejlepší na malé ploše

Slovenský zpěvák Richard Müller splnil slib a před několika dny vydal zbrusu nové album Monogamný vzťah. Původně je plánoval už na loňský listopad, nakonec...

Výběr článků

Načítám