Hlavní obsah

Experti začali s natáčením v gymnáziu

Novinky, Andrej Poliak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Obliba teenagerovských komedií, kterou v českých a moravských kinech rozpoutal snímek Snowboarďáci, u filmařů roste. Kromě další komedie Raf'táci se první srpnový den začal natáčet snímek Experti. Film podle producentů z České televize, České Produkce a Whisconti film nebude unavovat těžkopádnými filozofickými úvahami. Hlavním cílem autorů je diváka pobavit.

Článek

První klapka snímku Experti se uskutečnila v Gymnáziu Jana Keplera v Parléřově ulici na Praze 6. Práce zde pokračovaly i v úterý 2. srpna. Diváky chce režisér Karl Coma zaujmout moderním způsobem vyprávění, atraktivním dějem a podmanivou hudební složkou.

Coma je zároveň autorem náměru a scénáristou. Jako filmař má zkušenosti především z natáčení reklam a krátkých hraných filmů. Snímek o maturující mládeži je jeho celovečerním hraným debutem. Cenné poznatky získal, když spolupracoval na více než 50 celovečerních filmech. Jmenujme jen Želary, Příběh rytíře, Tmavomodrý svět či Otesánek.

Experti vypráví příběh maturanta Oskara (Kryštof Hádek) a jeho kamaráda Filipa (Tomáš Löbl). Oskar je počítačovým nadšencem, což zúročí v boji o svou vysněnou lásku z protějšího domu Lucii (Isabela Kapiaszová). Ta však jeho city neopětuje a věnuje se raději počítačovému podnikateli Viktorovi (Petr Vojnar). Rozhodne se proto, že začne rovněž podnikat v oboru.

Ale protože podnikání není procházka růžovým sadem, dostává se Oskar stále více pod tlak. "Dostává se do šíleného kolotoče bizarních situací, ze kterých není úniku. Přestává mít čas na svého kamaráda Filipa, nestíhá školu, ani programování. Jeho síly jsou u konce. Jeho patáliím však ještě není konec," uvádí se v popisu filmu.

Snímek by měl být do kin uveden 9. února příštího roku. Na rok 2007 se pak o Vánocích počítá s jeho uvedením v televizi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám