Hlavní obsah

Herec Chudík opustil po 43 dnech nemocnici

Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)
BRATISLAVA

Slovenský herec Ladislav Chudík (81) byl v pátek večer propuštěn z bratislavské nemocnice Cyrila a Metoděje do domácího léčení. Jak Informuje slovenský deník Nový čas, lékaři věří, že domácí léčení prospěje jeho rehabilitaci po náročné operaci zánětu břišní dutiny. Chudík strávil na lůžku nemocnice celkem 43 dní.

Článek

Podrobil se operaci, která je v jeho věku hodnocena jako riziková. "V domácím prostředí se nemocný obvykle lépe zotavuje. Proto jsme spolu s týmem specialistů udělali tenhle pokus," řekla listu hercova manželka Alena Chudíková (56).

Manželka připouští, že pro jejího muže mohou být komplikací současné vysoké teploty, protože bydlí v paneláku v bratislavské čtvrti Petržalka. "I tak věřím, že návrat domů mu prospěje," dodává.

Představitel legendárního primáře Sovy ze seriálu Nemocnice na okraji města měl od června vysoké teploty, 30 dní nejedl, přijímal jen umělou výživu a infuze. Herec byl v ohrožení života a lékaři nakonec přistoupili k operaci, která dopadla dobře.

"Jeho stav se zlepšil a v pátek byl pacient propuštěn do domácího ošetření, ale bude nadále pod dohledem lékařů," uvedl lékař Viliam Slezák.

Slovenská herecká legenda strávila u divadla více než 60 let, hrál ve Slovenském národním divadle už jenom jedno představení - Tančiareň. Na konci sezóny ho v této roli zastoupil Martin Huba. Jedno z Chudíkových zatím posledních veřejných vystoupení byla jeho recitace básní při příležitosti prezentace nové sbírky básníka Milana Rúfuse na začátku června.

Reklama

Související témata:

Související články

Tisk: Herec Ladislav Chudík je po operaci

Legenda slovenského herectví, jednaosmdesátiletý herec Ladislav Chudík je po operaci. Jeho stav je stejný, nicméně stabilizovaný, s tendencí se zlepšovat....

Výběr článků

Načítám