Hlavní obsah

Text k Lennonově písni byl vydražen za 600 tisíc liber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za 600 tisíc liber (asi 26 miliónů korun) se na čtvrteční londýnské aukci memorabilií Johna Lennona prodal rukou psaný text k písni skupiny Beatles All You Need is Love z roku 1967.

Článek

Zpěvák rukopis použil při televizním vystoupení Beatles a tento list je vidět i na filmovém záznamu, jak se po dozpívání písně snáší na zem, uvedl mluvčí dražitelů Cooper Owen. Zaměstnankyně BBC, která tehdy rukopis zvedla zpod Lennonova notového stojanu, na čtvrteční aukci dosvědčila jeho autenticitu.

Za 100 tisíc liber (zhruba 4,4 milionu korun) se v téže dražbě prodal také Lennonův kabát vojenského stylu, který inspiroval obal desky skupiny Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Typické Lennonovy brýle s tenkými obroučkami byly vydraženy za 55 tisíc liber (2,4 miliónu korun).

Kromě toho se v aukci objevilo i další oblečení, malby a hudební nástroje, které dříve patřily Lennonovi, Jimimu Hendrixovi a dalším.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám