Hlavní obsah

Vznikla hra o holokaustu

Právo, cg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evian - podle francouzského místa, kde se v roce 1938 konala mezinárodní konference třiceti dvou zemí o budoucím osudu židovského národa v Evropě - se jmenuje dramatizace románu Hanse Habeho Mise, kterou napsal Martin Houska.

Článek

Jazzová sekce - Artfórum tak s režisérem Jiřím Zapletalem připravila v rámci festivalu židovské kultury konaného příští týden v Holešově světovou premiéru díla připomínajícího minulost, na kterou by politici rádi zapomněli.

"Děláme to proto, aby se nám jako lidem hůř zapomínalo," řekl Právu Karel Srp z Jazzové sekce - Artfóra. "Připomínáme i postřeh Goldy Meirové, která byla jako členka delegace Židů z Palestiny přítomna jednání. Zanechala svědectví, jak bylo hrozné vidět vstávat delegace všech zemí vysvětlující, že by uprchlíky rádi přijali, ale jsou nešťastní, že tak učinit nemohou. I Evian je součást naší historie," dodal Srp.

S herci Josefem Vinklářem, Bohumilem Švarcem, Milanem Friedlem, Gabrielou Filippi, Erneto Čekanem ad. ji nastudoval režisér Jiří Zapletal. Scénické čtení se bude konat v neděli v Holešově.

Reklama

Výběr článků

Načítám