Hlavní obsah

Nová CD - 30. týden

Z nových alb tohoto týdne vám doporučujeme novou verzi slavné desky Alanis Morissette Jagged Little Pill Acoustic, folkový Cymbelín s albem Těba nebo antologii Iggyho Popa A Million in Prizes.

Článek

Alanis Morissette: Jagged Little Pill Acoustic

Je to již deset let, kdy se na světové hudební scéně jako kometa zjevila kanadská písničkářka Alanis Morissette se svým fantastickým albem Jagged Little Pill. Alanis se rozhodla toto výročí oslavit znovunahráním tohoto alba. Ke spolupráci opět přizvala producenta Glena Ballarda a ve studiu společně nahráli kompletní album Jagged Little Pill ve výhradně akustických aranžích. Ještě více tak vynikla melodičnost skladeb, aniž by ztratily cokoliv ze své energie. V příloze najdete aktuální biografii Alani včetně komentovaného tracklistu nového alba.

Warner Music

Cymbelín: Těba

Po čtyřech letech přichází Cymbelín v nové sestavě a s novým albem Těba. Ač je novinka mnohem více přímočará, neodklání se Cymbelín od své typické poetiky a také originálního hudebního uchopení lidových písní a svěže znějící směsi folku a šansonu. Vedle nich přináší album také zhudebněné verše, například odvážně pojaté Seifertovo Moře nebo dvě básně Zuzany Novákové. Hudba Cymbelínu neustále vyzrává - spojuje v sobě vřelost odkazů na moravskou lidovou píseň s hravostí a poetičností hřejivých tónů akustických nástrojů i rozjímavých a nadčasových textů.

Indies Records

Iggy Pop: A Million in Prizes (The Anthology)

Je to už šestatřicet let co Iggy Pop coby frontman Sootgies udělal první hit a stal se respektovaným hudebníkem. Toto chronologicky řazené dvou album obsahuje šestatřicet skladeb z let 1969 - 2003, ať už byl Iggy členem Stooges nebo působil sólově. Tvůrci nezapomněli zařadit hity jako No Fun, I Wanna Be Your Dog, China Girl nebo Lust For Life.

Monitor EMI

Raveonettes: Pretty In Black

Dánská dvojka The Raveonettes, kterou tvoří Sune Rose Wagner a  a zpěvačka Sharin Foo, se prosadila na hudební scéně v roce 2002 albem Whip It On!, svým výrazným garage soundem. Jejich novinkové album nese název Pretty In Black a jako pilotní singl byl vybrán track Love In The Trash Can.

Sony MBG

Global Deejays: Network

Album seskupení Global Deejays s názvem Network je ukázkou toho, jak moc se dá s taneční muzikou pracovat. Deska se pohybuje na vlnách trošku osekaného houseového beatu, ale ne zas moc daleko od klasických klubových tracků. Album působí jako virtuální radio show s moderátorem, pár jinglama a zdravicema. Nechybí tu samozřejmě největší hity Global Deejays s jejich slavnými coververzemi The Sound Of San Francisco a What A Feeling, ale i s jejich vlastními skladbami. Jako pomyslná třešnička na dortu působí CD-Romu s videoklipy Global Deejays.

Universal Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám