Hlavní obsah

Na zámku Kratochvíle se chystá Kratochvílení

Právo, rh

Ve čtvrtek 28. 7. se otevřou zahrady zámku Kratochvíle divákům letního divadelně-výtvarného projektu Kratochvílení. Do 7. srpna vždy od 21.00 rozehraje již po deváté mezinárodní tým pod vedením Divadla Continuo renesanční vodní tvrz uprostřed jižních Čech.

Článek

Na vodní hladině vyrostla mola na dřevěných pilotech pro herecké akce a taneční choreografie a mnohametrové konstrukce pro závěsnou akrobacii.

Na projektu pracovaly souběžně tvůrčí dílny a skupiny - studenti prestižní berlínské artistické školy Die Etage pod vedením členů Divadla Continuo připravili sérii speciálních choreografií akrobacie na trapézách, Helena Štouračová a Kristýna Patková s dalšími výtvarnicemi vyrobily mohutné loutky ovládané několika loutkovodiči, kostýmy a výtvarné objekty.

V dílně Šiny a Daniela Salontaye ze slovenské skupiny Dlhé diely a Karla Heřmana s Davidem Sysynem Synákem z Čankišou vznikla hudební podoba projektu. Pavel Štourač, umělecký šéf projektu, společně s dalšími členy divadla Continuo Salvi Salvatore, Seiline Vallé a Jurášem Prasetaunem koncipovali celkovou linku představení.

"Na Švestkovém dvoře v Malovicích se potkala střední, východní i západní Evropa. Společně jsme s Němci, Rakušany, Francouzi, ale i Slováky, Poláky, Maďary či Ukrajinci a Rusy během několika týdnů zjišťovali jak na jednom jediném kontinentě žijí naprosto odlišné a silné kultury.

Z těchto střetů, individuálních schopností a inspirativních setkání pak vznikala podoba představení. Všechny tyto vlivy se spojují v (alespoň pro mě) nečekaně silný celek, jehož základní inspirací je jedinečná atmosféra zámku Kratochvíle,." říká o letošním Kratochvílení principál Divadla Continuo Pavel Štourač.

Vstupenky na Kratochvílení je možné zakoupit v jihočeských infocentrech, v sítích Ticketstream a TicketArt. V případě nepřízně počasí jsou pro diváky připraveny pláštěnky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám