Hlavní obsah

Nové knihy - 29. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z knižních novinek tohoto týdne vám doporučujeme druhé vydání komiksu Franka Millera Sin City - Město hříchu, thriller P. J. Parrishe Ostrov mrtvých nebo soubor esejů Egona Bondyho O globalizaci.

Článek

P. J. Parrish: Ostrov mrtvých

Bývalý policista Louis Kincaid, jenž se usadil na Floridě a pokouší se uchytit jako soukromý detektiv, vyšetřuje ve spolupráci s místní policií smrt dívky, kterou vyplavilo moře na jeden z četných ostrůvků v zálivu u města Fort Myers. Nedlouho poté se mu se svými obavami svěří ředitelka nedaleké školy, která má podezření, že její otec je zapleten nejen do smrti zavražděné dívky, ale i dalších žen, které v průběhu několika desetiletí záhadně zmizely. 

BB art, 336., váz., 199 Kč

Sin City Město hříchu 1: Drsný sbohem

K uvedení filmu Sin City Město hříchu vyšel i komiks, podle něhož byl snímek natočen.

Marv potkal tu nejkrásnější ženu svého života. Voněla  andělskou vůní a darovala mu tu nejkrásnější noc v jeho životě. Ráno vedle něj ležela mrtvá. Zavražděná! Žádný správný chlap to nemůže nechat jen tak. A Marv je správný chlap. Proto se po hlavě vrhá do nebezpečného pátrání, které ho bude stát klid a možná i život. Protože Město hříchu je i Městem bez slitování.

Comics Centrum, 208 str., váz.

Vince Flynn: Na počest padlým

Špionážní thriller čerpá ze strachu z teroristických útoků. Pouhý týden zbývá do Dne obětí války a hlavní město žije posledními přípravami na odhalení nového památníku na počest mužů a žen, kteří bojovali ve druhé světové válce. Navzdory nadšené energii města Mitch Rapp tuší potíže. Podle zprávy ze sítě CIA je na Spojené státy naplánován velký teroristický útok. Teď je na Rappovi, aby tomu zabránil. Okamžitě odlétá do Afghánistánu, kde vede jednotku zvláštních sil...

BBart, překlad Tomáš Bicek, 408 str,. váz, 229 Kč

Jaroslav Peregrin: Kapitoly z analytické filosofie

Historicky koncipované pojednání o hlavních problémech, se kterými se potýkala analytická filosofie 20. století. Podrobně rozebírá příčiny vzniku analytické filosofie a vývoj jejích názorů na lidské poznání, jazyk a svět. Jde o čtivě napsanou práci, která zaplňuje mezeru v české literatuře o analytické filosofii. Kniha je završením autorových více než deseti let přednášení a publikování k těmto tématům a svou odborností a srozumitelností bude i vhodným textem pro studenty vysokých škol.

Filosofia, 320 str., brož.

Egon Bondy: O globalizaci

Egon Bondy využívá důkladnou znalost geopolitické historie při analýzách nejaktuálnějších témat spojených s takzvanou ekonomickou a politickou globalizací. Kromě filosoficko-politických analýz se Bondy vydává i na spekulativní výlety do různých alternativ společenských proměn.

Nakladatelství L. Marek, 154 str., brož. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám