Hlavní obsah

Nová DVD - 29. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z DVD premiér tohoto týdne vám Novinky doporučují poslední film Olivera Stonea Alexander Veliký, klasické drama Serpico s Al Pacinem v hlavní roli, nebo horor Man-Thing.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Alexander Veliký

Velkolepá historická sága mapuje život jedné z nejvýraznějších postav světové historie - odvážného a neúprosného dobyvatele Alexandra Velikého, který jako dvaatřicetiletý vybudoval největší impérium všech dob.

Legendární makedonský král Alexander byl především válečník, výborný stratég, dobyvatel, zakladatel měst a vládce ohromné říše, která se po jeho smrti stala jablkem sváru a brzy vzala za své. Vypravěčem příběhu je stařičký Ptolemaios, který se zúčastnil Alexandrových válečných výprav, a třicet let po králově smrti diktuje v egyptské Alexandrii jeho životopis.

První verzi scénáře o makedonském králi Alexandrovi napsal Oliver Stone už v roce 1996. Avšak k realizaci náročného historického velkofilmu Alexander Veliký došlo až o několik let později.

Alexander, USA 2004, 176 min., režie: Oliver Stone, hrají: Colin Farrell, Angelina Jolieová, Anthony Hopkins, Jared Leto, Val Kilmer, David Bedella, Jessie Kamm, Rosario Dawson, Christopher Plummer...

Serpico

Serpico je policista v sedmdesátých letech. Na rozdíl od všech svých kolegů odmítá podíl na penězích, které si policajti vynucují od místních zločinců. Nikdo nechce se Serpicem pracovat, protože je ve stálém nebezpečí a nikdo z parťáků nechce riskovat svůj život. Přes veškerá nebezpečí, ve kterých se Serpico ocitá, nechce jít s proudem a věří, že jednoho dne pravda zvítězí.

Serpico, Itálie, 1973, 125 min., režie: Sidney Lumet, hrají: Al Pacino, John Randolph, Jack Kehoe, Biff McGuire, Barbara Eda-Youngová, Cornelia Sharpeová, John Medici, Allan Rich, Norman Ornellas, Edward Grover, Albert Henderson...

Man Thing

Tento nízkorozpočtový horor, který sází především na temnou, plíživou atmosféru, se odehrává na ropném nalezišti, kde během průzkumu ložisek zmizí několik zaměstnanců velké naftařské společnosti. Vyšetřování se ujímá místní šerif, který musí čelit staré seminolské legendě, jež se probudila k životu Man - Thing, přízrak, který se plíží močály a nemilosrdně spálí dotekem každého, kdo má jen trochu strach.

Man Thing, USA / Austrálie, 2005, 93 min., režie: Brett Leonard, hrají: Matthew Le Nevez, Rachel Taylorová, Jack Thompson, Rawiri Paratene, Patrick Thompson...

Šikana

Tragédie, kterou tento film popisuje, je natočena podle skutečných událostí. Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou.

Bully, USA 2001, 108 min., režie: Larry Clark, hrají: Brad Renfro, Bijou Phillips, Rachel Minerová, Michael Pitt...

Zátoka ticha

Režisér Jacob Aaron Estes debutuje tímto snímkem o přátelství, toleranci a odpuštění. Úžasně autentické výkony zde předvádějí mladí talentovaní herci - Rory Culkin a Trevor Morgan.

Sam nemůže zapomenout na den, kdy byl zbit ve škole třídním rváčem Georgem. Ani jeho starší bratr Rocky nechce, aby zapomněl. Společně se svými nejlepšími kamarády Rocky naplánuje pro George nevinný vtípek s lekcí pokory. Plán se však tragicky zvrtne a všichni musí projít skutečnou lekcí a nesení zodpovědnosti za své činy...

Mean Creek, USA 2004, 86 min., režie: Jacob Aaron Estes, hrají: Rory Culkin, Ryan Kelley, Scott Mechlowicz, Trewor Morgan...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám