Hlavní obsah

Michael Flatley přiveze novou taneční show

Právo, vla

Známý americkoirský tanečník a choreograf Michael Flatley se objevil včera na skok v Praze. Přiletěl svým osobním letadlem v rámci propagace nové show Keltský tygr, jejíž světovou premiéru představí na strahovském stadionu Evžena Rošického 12. července.

Článek

"Budu hrát v nové show i dvě skladby na flétnu a tahle je dokonce starší než já," ukazoval novinářům starou irskou dřevěnou flétnu z roku 1866. Na pódium se vrací Flatley ve svých 46 letech po 4 letech od svého posledního vystoupení, mezitím zakládal další soubory se show Lord of the Dance a Feet of Flames. Také dával do pořádku rekonstruovaný zámek v Irsku, který zakoupil a kde nyní žije.

Prahu si vybral jako místo světové premiéry z několika důvodů "Líbí se mi její architektura a památky a hlavně si myslím, že Češi a Irové mají mnoho společného. Oba národy byly v historii mnoho utiskovány a bojovaly dlouho za svobodu," vysvětluje.

Hudbu k nové show napsal opět Ronan Hardiman, budou ji interpretovat na jevišti živě irští muzikanti a tancovat a stepovat bude 55 tanečníků. "Všichni museli projít mojí školou, aby důkladně převzali můj styl," říká Flatley. Název show Keltský tygr prý rozhodně nesymbolizuje současnou ekonomickou sílu Irska, ale jeho historii, útisk národa a jeho nezlomného ducha v boji za svobodu. Po pražské premiéře, které bude ještě předcházet budapešťská předpremiéra, vyjede s novou show na světové turné.

Reklama

Výběr článků

Načítám