Hlavní obsah

Vondráčková bude žalovat ČR ve Štrasburku

PRAHA

Od října 2000 se zpěvačka Helena Vondráčková a hudební kritik Jan Rejžek setkávali u českých soudů, které řešily zpěvaččinu žalobu na Rejžka na ochranu osobnosti. Vrchní soud rozhodl, že se kritik musí za své články omluvit. V pondělí však Ústavní soud vyhověl jeho stížnosti a rozsudek zrušil. Zpěvačka se nyní bude svých práv domáhat ve Štrasburku a bude žalovat Českou republiku, informovala agentura Korzo.

Foto: BHC Most

Alcaplast Cup v Břeclavi – billiard-hockey šprtec

Článek

Ústavní soud konstatoval, že umělkyně jako veřejně známá osoba musí snést větší míru veřejné kritiky než obyčejní občané. "Helena Vondráčková po dnešním výroku Ústavního soudu konstatuje, že byla porušena její práva obsažená v Listině základních práv a svobod, a výrok Ústavního soudu ČR o tom, že o své osobě musí strpět šíření lží a pomluv, odmítá," sdělil v pondělí agentuře Korzo zpěvaččin manžel Martin Michal.

Manžel Vondráčkové ve svém prohlášení uvedl, že si je jeho žena vědoma zvýšeného zájmu médií a tím i ztráty svého soukromí. "Tím ovšem nelze chápat šíření nepravd a lživých informací, tak jak je to dnes běžné u některých bulvárních novinářů, nebo lidí typu Jana Rejžka," napsal.

Zatím není jasné, zda bude Vondráčková po České republice požadovat nějakou finanční satisfakci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám