Hlavní obsah

Rockový cirkus Kiss se vrací do Prahy

Novinky, Stanislav Dvořák

Skupina Kiss prodlužuje své rozlučkové turné End of the Road a ještě jednou vystoupí v pražské O2 areně 1. července 2020.

Foto: Petr Horník, Právo

Kytaristé kapely Kiss, zleva Tommy Thayer a Paul Stanley.

Článek

Jde už o několikátý „poslední” koncert, který skupina ohlásila, takže není vyloučeno, že za rok přijde další.

Kiss vznikli v roce 1973 v New Yorku, zakladateli byli zpívající basista Gene Simmons, kytarista Paul Stanley a druhý kytarista Ace Frehley. Svůj jednoduchý stadionový rock spojili s vizuální show, make-upem a kostýmy. K nejznámějším albům patří Hotter Than Hell (1974), Dressed To Kill (1975), Alive! (1975), Destroyer (1976), Rock and Roll Over (1976), Love Gun (1977) nebo Dynasty s hitem I Was Made For Lovin’ You. Mají na kontě celkem 44 alb a v roce 2014 vstoupili do Rokenrolové síně slávy.

Foto: Petr Horník, Právo

Zleva Gene Simmons a Paul Stanley z Kiss během pražského koncertu.

„Všechno, co jsme vybudovali, a všechno, co jsme si za poslední čtyři desetiletí podmanili, by se nikdy nestalo bez milionů lidí po celém světě, kteří v těch letech naplnili kluby, arény a stadiony. Toto turné bude závěrečná oslava pro ty, kteří nás viděli, a poslední šance pro ty, kteří ne. Kiss Army, rozloučíme se na našem posledním turné s naší největší show a pak půjdeme tam, odkud jsme přišli,” vzkázali Kiss.

Vstupenky jsou v sítích Ticketmaster a Ticketportal od 22. listopadu v 10:00 v cenách 1690–2990 Kč.

Reklama

Související články

RECENZE: Mdlý poslední polibek Kiss

Americká kapela Kiss je na svém posledním turné. Nazvala ho End of The Road World Tour a ve středu večer se zastavila na fotbalovém stadionu Slavie v pražském...

Výběr článků

Načítám