Hlavní obsah

Tady nejsme v Londýně. Táňa Pauhofová pátrá v komunistické Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Trailer láká na nové seriálové drama Bez vědomí, které uvede HBO a HBO GO stylově 17. listopadu 2019, třicet let po revolučních dnech, v nichž se seriál odehrává.

Trailer seriálu Bez vědomíVideo: HBO

 
Článek

Scénář Bez vědomí napsal Ondřej Gabriel, režie se ujal Ivan Zachariáš (Pustina) pod záštitou kreativní producentky Terezy Polachové. První dvě epizody seriálu už byly s úspěchem uvedeny na mezinárodních filmových festivalech v Karlových Varech a v Torontu.

Hlavní postavy ztvárnili Tatiana Pauhofová (houslistka Marie), Martin Myšička (její manžel Viktor), Lenka Vlasáková (její sestra Hanka), David Nykl (pracovník britské ambasády a Viktorův přítel Gerald Lloyd), Hattie Morahanová (záhadná Susanne), Jan Vlasák (stárnoucí estébák Vlach) a Martin Hofmann (jeho podřízený).

Foto: KVIFF

Táňa Pauhofová v hlavní roli seriálu Ivana Zachariáše Bez vědomí

Foto: HBO

Martin Myšička

Foto: HBO

Martin Hofmann

Když se komunistický blok začne pozvolna rozpadat, čeští manželé Marie a Viktor se rozhodnou, že se po dvanácti letech podívají z Londýna domů. Jenže Viktor během velmi podezřelé autonehody zmizí a Marie se probere v nemocnici bez jakýchkoliv informací.

Neschopná a ustrašená Veřejná bezpečnost (tehdejší policie) případ vůbec nechce vyšetřovat. Houslistka Marie tak musí pátrat sama v nepřátelské Praze, prošpikované estébáky, kágébáky a odposlechy. Nikdo nejeví snahu jí pomoci, britské velvyslanectví si hraje vlastní tajemné hry a údajná bývalá milenka jejího manžela tvrdí, že si s ním vůbec nepsala. Seriál si vyhrál s dobovými interiéry i exteriéry, šikovně buduje stísněnou šedivě-plastovo-tesilovou husákovskou atmosféru, k níž přispívá i „osmdesátková“ hudba Petra Maláska využívající staromódním způsobem syntezátory.

Táňa Pauhofová doslova září v roli velkoměstské dračice z New Yorku

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám