Hlavní obsah

Nová alba: Lucie Bílá, Elán, Čechomor i Lanugo

Právo, Jaroslav Špulák

Nápor českých interpretů, tak by se dala nazvat situace na poli albových novinek posledních dní z domácího pohledu. S čerstvými nahrávkami přicházejí Lucie Bílá, Elán, Lanugo, ale také američtí Alter Bridge. Připomínky starších věcí zase dodali Odyssea, Čechomor, Holki či Visací zámek.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Lucie Bílá: Ta o mně

Zpěvačka Lucie Bílá pokračuje ve vydávání osobních písní tak, jak to učinila na minulé desce Hana. Na novince oslavuje život a dává na srozuměnou, že je šťastná. Na kolekci jsou skladby od Marka Ztraceného, členů kapely Jananas, Jany Kirschner a dalších.

Foto: Supraphon

Nové album

Elán: Najvyšší čas

Slovenská kapela Elán je na scéně více než padesát let. Přestože oznámila konec své koncertní činnosti, vydala nyní další album. Jsou na něm písně, které se ve své pestrosti dotýkají žánrů a hudebních poloh, jež skupinu během její existence ovlivnily.

Lanugo: Lanugo 2019

Skupina kolem zpěvačky Markéty Foukalové připravila nové album. Servíruje na něm svůj pohled na pop, který je ve výsledku velmi nezávislý a ovlivněný moderním pohledem na hudební tvorbu i produkci.

Čechomor: Nadechnutí živě

Loňské album Nadechnutí, které patří k těm nejlepším v diskografii Čechomoru, má další podobu. Kapela je tentokrát nahrála živě, a to společně s dechovkou Kumpanovi muzikanti. Na nahrávce účinkuje i zpěvačka Martina Pártlová, která původní verzi alba s Čechomorem natočila.

Foto: Warner Music

Nové album

Alter Bridge: Walk The Sky

Šesté studiové album americké rockové kapely Alter Bridge opět nabízí tradiční syrové rockové písničky. Hvězdou formace je zpěvák Myles Kennedy, jenž na mnoha místech kolekce dokazuje, že je fenomenální rockový pěvec.

Holki: Senzační

Skupina Holki oslavuje dvacet let na hudební scéně. Momentálně sice vydává písně v podobě singlů, ale ke svému výročí sesbírala své největší hity a poskládala je na výběrové album. Novinkou je skladba Jsi senzační 2019.

Foto: Warner Music

Nové album

Odyssea: History

Plzeňská rocková kapela Odyssea se připomíná svými slavnými písněmi ze starých časů. Na desce jsou skladby Pokus se počítá, Nádraží Florenc, půl páté, Spálená, Koukej vypadnout a další, které prosluly již v osmdesátých letech.

Foto: Warner Music

Nové album

Visací zámek: Visací zámek

Skupina Visací zámek vydala své debutové eponymní album rozšířené o první studiové nahrávky a další bonusy ve dvojalbové remasterované podobě na CD a LP. K původním nahrávkám již dříve přibyly první československý punkový singl všech dob s písněmi Hymna šibeničních bratří a Podvedený kameloti a skladba Noviny.

Foto: Warner Music

Nové album

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám