Hlavní obsah

Klip Marka Ztraceného připomíná dobu, kdy svoboda nebyla samozřejmostí

Právo, Jaroslav Špulák

Zpěvák Marek Ztracený představuje písničku a videoklip Naše cesty. Jde v podstatě o čtyřminutový film, ve kterém účinkují velká herecká jména, jež dala už tak silnému příběhu ještě větší hloubku. Natáčelo se na Šumavě, kousek od Železné Rudy, kde bydlí. Přitom se v klipu vůbec neobjeví. Na Novinkách.cz má premiéru.

Nový klip Marka ZtracenéhoVideo: Supraphon

 
Článek

„Když Jarda Zderadička a Dan Horník přišli s tímhle námětem, vše, co už jsem měl do té chvíle vymyšlené, šlo stranou. To téma se mě už od dětství hodně dotýkalo. Vyrůstal jsem totiž v pohraničí přímo u železné opony. Nejednou nás s tátou vyváděli vojáci se samopaly z lesa, když jsme šli na houby nebo borůvky. Kdo a kde se pokusil o útěk a kdo to nepřežil, nebo koho chytili, to byly příběhy, které jsme jako děti často slýchávali a vnímali. Také můj strýc s rodinou emigroval a přecházel hranici přímo v Železné Rudě. Mimochodem nedaleko místa, kde se tento klip natáčel,“ vypráví Marek Ztracený

„V klipu účinkují velká herecká jména. Matouš Ruml a Patricie Solaříková jsou v příběhu doslova perfektní, a když se později objeví ještě Robert Jaškow a Michal Dlouhý, máte pocit, že se nacházíte v celovečerním krátkém filmu. Když jsem klip poprvé viděl celý a na konci slyšel hlas Michala Dlouhého, tekly mi slzy. Jsem vážně pyšný na to, že jsme ho natočili,“ dodává zpěvák.

Jednou to nestačí. Marek Ztracený přidává druhý koncert v pražské O2 areně

Kultura
Foto: Jan Tuma

Marek Ztracený

Podotýká ještě, že nikdo nechce chytračit, otevírat staré rány a minulost. Současně má pocit, že by se nemělo zapomenout na dobu, kdy svoboda nebyla samozřejmostí jako dnes.

„Mimochodem, píseň Naše cesty měla být před dvěma lety prvním singlem z desky Vlastní svět. Je nakonec tím posledním a jsem rád, že na ni došlo až v tuhle chvíli. Řekl jsem si, že odkryju jedno malé tajemství, a to že píseň Naše cesty zazní jako poslední skladba na našich dvou koncertech v pražské O2 areně 22. a 23.2. 2020,“ uzavírá Marek Ztracený.

Marek Ztracený: Nejvíc mě motivovali ti, co mi nevěřili a říkali, že bez nich nedokážu nic

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám