Hlavní obsah

Desátá řada StarDance odstartovala. Hvězdy vzdaly poctu Gottovi

Sobotním večerem začala 10. řada televizní taneční soutěže StarDance, jíž se účastní páry tvořené profesionálními tanečníky a slavnými osobnostmi z jiných oborů. Průvodci večera byli jako tradičně herci Tereza Kostková a Marek Eben. V první taneční večer se páry poprvé utkaly na parketu se sestavami tančenými na písně nedávno zesnulé pěvecké legendy Karla Gotta. Zazněly třeba skladby Lady Carneval či Včelka Mája.

Vystoupení youtubera Kovyho ve StarDanceVideo: Česká televize

 
Článek

Soutěž desátým ročníkem doznala jistých změn. Předně se obměnila porota, v níž kromě zkušených veteránů Zdeňka Chlopčíka a Tatiany Drexler nově zasedli i herec Richard Genzer, jenž se sám účastnil loňské řady StarDance, a taneční trenér Jan Tománek, jenž se v minulosti účastnil tří ročníků jako profesionální tanečník.

Režisér Roman Petrenko – deset let se StarDance

Styl

Nové je rovněž složení soutěžních párů. Divákům se postupně představili herec Matouš Ruml, novinářka Nora Fridrichová, zpěvačka Tonya Graves, youtuber Karel Kovář alias Kovy, biatlonistka Gabriela Koukalová, rybář Jakub Vágner, spisovatelka Radka Třeštíková, zpěvák Xindl X, vlastním jménem Ondřej Ládek, a herci Veronika Khek Kubařová a Miroslav Hanuš.

V hledišti bylo možné spatřit účastníky minulých ročníků.

Soutěž Stardance vyhrál Jiří Dvořák

Kultura

Marek Eben s Terezou Kostkovou hned v úvodu vzpomněli na Karla Gotta v jemném a odlehčeném stylu. Zároveň připomněli, že večer věnovaný jeho písním autoři soutěže plánovali až jako druhý v pořadí, ovšem známé okolnosti si vyžádaly jeho zařazení hned na úvod.

Na rozdíl od předchozích řad se taneční páry představily nikoli se dvěma, ale hned se třemi tanci - valčíkem, jivem a sambou. Bodové hodnocení se v prvním kole nepočítalo, porota je však přesto rozdávala.

Gabriela Koukalová a Martin Prágr - 25 bodů

Gabriela Koukalová a Martin Prágr tančili ve valčíkovém rytmu na píseň C'est la vie. Biatlonistka oblékla dlouhé tmavomodré šaty. Pár předvedl i první zvedačku. Richard Genzer Koukalové vytkl volné ruce, což Gabriela vtipně vysvětlila absencí hůlek, na něž je zvyklá. Zdeněk Chlopčík jí pak doporučil využít tanečního partnera Martina jako opory místo holí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Gabriela Koukalová a Martin Prágr

Xindl X a Markéta Dostálová - 17 bodů

Dotýkat se hvězd byla píseň na niž pár Xindl X a Markéta Dostálová zatančil jive. Zpěvák v černé košili se stříbrnými hvězdami vyvedl partnerku v krátkých bílých šatech zdobených třásněmi. Tatiana Drexler mu vytkla nedostatek pohybu, nejenom v nohách, ale v celém těle. Jan Tománek naopak ocenil mimiku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ondřej Xindl X Ládek a Markéta Dostálová

Radka Třeštíková a Tomáš Vořechovský - 19 bodů 

Pár Radka Třeštíková a Tomáš Vořechovský zatančil sambu na Lady Carneval v kostýmech stříbrné barvy doplněné černou. Zdeněk Chlopčík Radce vytkl, že v jejím tanci chyběla samba s pro ni charakteristickým pohybem. Richard Genzer pochválil očividnou radost z tance.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radka Třeštíková a Tomáš Vořechovský

Jakub Vágner a Michaela Nováková - 24 bodů

Sportovní rybář Jakub Vágner, jenž prý nikdy neviděl jediný díl soutěže, vyvedl svou partnerku na parket ve valčíkovém rytmu za tónů písně Když milenky pláčou. Jakub tančil v klasickém černém fraku, jeho partnerka měla dlouhou bílou róbu. Jan Tománek vytkl jistou tvrdost, Zdeněk Chlopčík pochválil elegantní dojem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jakub Vágner a Michaela Nováková

Miroslav Hanuš a Adriana Mašková - 26 bodů

Herec a režisér Miroslav Hanuš se se svou partnerkou představili jivem na píseň Ptačí nářečí. Krátké světle modré šaty s volánovou sukní Adriany doplnil Miroslav černými kalhotami a bílou košilí s černě lemovaným fiží. Pár prozradil, že si jako jediní vykají, v případě výhry si prý potykají před kamerami. Richard Genzer přirovnal Hanušův nástup na parket k vtrhnutí rozzuřeného lachtana. Tatiana Drexler pochválila jeho energii.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miroslav Hanuš a Adriana Mašková

Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička - 23 bodů

Herečka Dejvického divadla Veronika Khek Kubařová s partnerem zatančila sambu na znělku z dětského seriálu Včelka Mája. Na parketě se představila ve stylově žlutočerných šatech se zvlněnou sukní připomínající květ. Zdeněk Chlopčík pochválil choreografii, ale vytkl chyby v rytmu. Tatiana Drexler doporučila posílit nohy, kvůli nimž právě podle jejího mínění Veronika občas rytmus nestíhala.

Veronika Khek Kubařová ve StarDanceVideo: Česká televize

„Včelka Mája může být velmi erotická. Záleží na tom, kam píchne,” snažil se nabádat Chlopčík, na což herečka pohotově kontrovala: „No, to spíš asi Vilík?”

Tonya Graves a Michal Bureš - 19 bodů

Tonya Graves a Michal Bureš vyrazili na parket v čiperném rytmu jivu na jeden z prvních velkých hitů Karla Gotta Trezor. Tonya tančila v dlouhé světle růžové sukni a bílé blůze, Michal měl růžovou košili s černou vestou. Jan Tománek se Tonye vyznal, že mu připadá velmi roztomilá, ocenil její živost. „Já tě musim obdivovat, protože ty sis při tom tanci vůbec nepomohla tělem,” zhodnotil hereččin výkon Richard Genzer.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tonya Graves a Michal Bureš

Matouš Ruml a Natálie Otáhalová - 28 bodů

Pár Matouš Ruml a Natálie Otáhalová v lila kostýmech zatančil sambu na píseň Korunou si hodím jako oslavu pozitivní energie Karla Gotta. Marek Eben nezapomněl upozornit na velké písmeno G jako Gott, o němž Matouš poznamenal, že ho má na prsou jako superhrdinové.

Matouš Ruml ve StarDanceVideo: Česká televize

Tatiana Drexler pochválila energii a rytmus i krok přes patu. Zdeněk Chlopčík rovněž pochválil energii, ale vytkl předbíhání rytmu.

Nora Fridrichová a Jan Kohout - 21

Moderátorka a novinářka Nora Fridrichová zatančila se svým partnerem v rytmu jivu píseň O, Sůzi. Nora se představila v krátkých šatech fialové barvy. Marek Eben o první zhodnocení novinářčina tance požádal jejího partnera a kolegu Roberta Zárubu. Richard Genzer vytkl práci s kotníky, Jan Tománek doporučil Noře zapracovat hlavně na fyzické kondici.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Nora Fridrichová a Jan Kohout

Karel Kovy Kovář a Veronika Lišková - 29

Kovy se svou partnerkou zatančil valčík na Srdce nehasnou, poslední píseň Karla Gotta, již nazpíval se svou dcerkou Charlotte Ellou. Mladý youtuber vyrazil na parket v černém fraku, jeho partnerka měla bílé plesové šaty. Zdeněk Chlopčík vytkl velkou uskákanost. Jan Tománek pochválil postavení. K pochvalám se připojili i Tatina Drexler a Richard Genzer, který neváhal Kovyho označit za jednoho z favoritů soutěže.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karel Kovy Kovář a Veronika Lišková

„Před několika dny jsem mluvil s Ivankou Gottovou a ta mi říkala, že se s dcerami chtějí dívat. Kdyby dnešní večer potěšil jenom tuto rodinu, tak už to stojí za to,” rozloučil se s diváky prvního hvězdného tanečního večera moderátor Marek Eben. Všechny páry si pak zatančily na závěrečnou píseň Jdi za štěstím.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Páry 10. řady StarDance

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám