Hlavní obsah

Ben Cristovao se nechal zavěsit na horkovzdušný balón a byl dojatý

Právo, Tereza Frýdová

Bena Cristovaa čekal v sobotu večer největší koncert jeho desetileté kariéry. Ukázal na něm, že taneční kreace ovládá skvěle, a že tvoří hudbu, která dospívající tuzemské fanoušky oslovuje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ben Cristovao byl v hale pro své věrné.

Článek

Když před deseti lety opouštěl soutěž Česko-Slovenská Superstar, málokdo by si tehdy pomyslel, že jednoho dne vystoupí v pražské O2 areně. A pravděpodobně už vůbec by nikoho nenapadlo, že se mu ji podaří téměř vyprodat.

Český zpěvák s angolskými kořeny se v posledních letech těší v tuzemsku velké popularitě. V roce 2016 získal ocenění Český slavík za skladbu Asio v kategorii Nejstreamovanější skladba a jeho videoklipy mají na serveru YouTube v součtu více než dvě stě pětasedmdesát milionů zhlédnutí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ben Cristovao také tančil.

Krátce po půl osmé hodině večer se na velké obrazovce objevil záznam, na kterém Ben vyslovil svou oblíbenou zahajovací větu: „Je tu někdo dneska?“ a koncert byl zahájen. Na pódium dorazil společně s pětičlennou kapelou, tanečníky a třemi vokalisty, kteří ho v refrénech doprovázeli.

Koncept show byl propracovaný, působivý a zahrnoval mnoho artistických kousků. Akrobatky se sem tam procházely na chůdách vedle stojících diváků, tancovaly na pódiu a někdy se vznášely ve vzduchu na popruzích. Cristovao se v polovině představení posadil polonahý do paraglidingové sedačky připevněné na horkovzdušný balón, a takto se přemístil z jednoho pódia na druhé.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ben Cristovao si u nás našel své publikum.

V průběhu večera si přizval několik hostů. Společně s ním zazpíval například slovenský raper Majk Spirit a kanadský umělec Osama Verse-Atile, stojící za produkcí jeho skladeb. Slovenský hudebník vystupující pod pseudonymem Homes ho pak doprovodil na kytaru u skladby Chybíš. Cristovao mezi písněmi neustále popisoval své emoce a nechal se opakovaně slyšet, že se jedná o nejkrásnější moment svého života.

Koncert definovaly prvky, na kterých je jeho sláva postavena. Jsou to elektronické beaty, taneční kreace a chytlavé, primitivní a místy vulgární texty. Nutno říci, že tempo svých skladeb chvílemi nestíhal, občas zpíval falešně a rytmicky nepřesně. Zklamáním bylo, že se rozhodl nezahrát originální verze svých hitů Aleiaio, Asio a Sweet chilli, protože aranž pro živou kapelu příliš nefungovala.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ben Cristovao v O2 areně.

Nezdálo se však, že by hudební nedokonalosti a nepřesnosti mladistvému publiku vadily či že by je snad vůbec zaregistrovalo. Atmosféra v hale byla bouřlivá během všech skladeb večera, tancovalo se i mezi nejvýše položenými sedadly a fanoušci opakovaně dokazovali, že neexistuje skladba, jejíž text by neznali zpaměti.

A přestože se v sobotu večer nejednou ukázalo, že není nikterak výjimečným zpěvákem, předvedl nanejvýš působivé vystoupení. Po téměř dvou a půl hodinovém koncertu opouštěli O2 arenu šťastní fanoušci, kteří dostali přesně to, co si přáli.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám