Hlavní obsah

Premiéra filmu Nabarvené ptáče v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V pražském Kongresovém centru má ve středu premiéru Nabarvené ptáče, adaptace světového bestselleru Jerzyho Kosińského. Snímek natočil režisér Václav Marhoul, který na premiéru dorazil v doprovodu herců.

Záznam z červeného koberce před českou premiérou filmu Nabarvené ptáčeVideo: ČTK

 
Článek

Nabarvené ptáče je černobílé válečné drama, které první zahraniční recenze označují za mimořádně brutální. Nedávno šokovalo diváky na filmovém festivale v Benátkách.

Hlavní postavu hraje devítiletý Petr Kotlár, který mohl pracovat se skutečnými filmovými hvězdami jako Harvey Keitel, Stellan Skarsgård, Udo Kier či Julian Sands.

Foto: ČTK

Nabarvené ptáče

Slavnostní pražské premiéry se zúčastnili také herci Jitka Čvančarová, Pavel Kříž, Filip Kaňkovský, Radim Fiala, Irena Máchová, další tvůrci i pozvaní hosté z řad herců, zpěváků či sportovců. Do největšího sálu Kongresového centra se kvůli projekci pořizovalo nové plátno a několik dní se instalovala zvuková technika.

Pražská premiéra začne v sedm hodin večer. Do kin jde film ve čtvrtek.

Nabarvené ptáče patří k divácky náročným filmům. Trvá dvě hodiny a 49 minut, z toho se v něm mluví devět minut a neobsahuje žádnou filmovou hudbu.

Nabarvené ptáčeVideo: Bioscop

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám