Hlavní obsah

Metallica předala šek v hodnotě 1,8 milionu korun na obědy pro děti

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Členové americké skupiny Metallica, která vystoupila v neděli na letišti v pražských Letňanech, předali před svým koncertem zástupcům organizace Women for Women a jejich aktivitě Obědy pro děti šek v hodnotě téměř 1,8 milionu korun. Školákům tak darovali 72 tisíc obědů.

Foto: Women for Women, o.p.s.

Skupina Metallica a zástupkyně organizace Women for Women s šekem

Článek

V součtu je to téměř čtyřikrát více než loni, kdy se kapela na této aktivitě podílela u nás poprvé a darovala z prodeje vstupenek 475 tisíc Kč, což pokrylo nákup 19 tisíc obědů.

„Kdo jste si koupili lístek na náš pražský koncert, připojili jste se k nám. Darujeme peníze na Obědy pro děti. Ty zaplatí školní obědy dětem, jejichž rodiče si je nemohou dovolit platit. Peníze dostávají přímo školy a školní jídelny,“ napsala Metallica na svých internetových stránkách. K výsledné částce se kapela dostala tak, že z každé prodané vstupenky věnovala potřebným dětem 25 Kč.

Obědy pro děti je jeden z projektů obecně prospěšné společnosti Women for Women, v níž se už takřka sedm let starají o to, aby i dítě, jehož rodiče si nemohou dovolit hradit školní obědy, mohlo jít na oběd se svými spolužáky.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám