Hlavní obsah

Billie Eilish vystoupí v Praze již v úterý

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá americká zpěvačka Billie Eilish se v úterý 20. srpna představí v beznadějně vyprodané pražské O2 areně. Aktuálně nejsledovanější hudební teenager na světě je na turné ke svému debutovému albu When We All Fall Asleep, Where Do We Go? a během vystoupení představí většinu písniček z něj.

Foto: ČTK

Billie Eilish na pódiu

Článek

Večer otevře Britka JGrrey, která na streamovacích platformách zabodovala hitem Don’t Fade. Pořadatelé oznámili, že hala bude otevřena v 18.30 hodin. Koncert JGrrey začne ve 20 hodin a vystoupení Billie Eilish ve 21.10 hodin.

„Dospělí nás ignorují. Je to hloupé, protože víme všechno,“ prohlásila sedmnáctiletá Eilish pro britský hudební časopis NME. Mladá umělkyně je budoucností populární hudby a ve svých textech vystihuje rozpolcené pocity i úzkosti generace Z vyrůstající ve světě sociálních médií.

Hudebně se nebojí inspirovat aktuálními trapovými trendy i laskavými popovými refrény, její klipy jsou temnými cestami do myslí mladistvých. Nejúspěšnější hit „Bad Guy” má jenom na YouTube za 4 měsíce přes 450 milionů přehrání.

Díky této skladbě se Eilish stala první hudebnicí narozenou v novém tisíciletí, která zdolala vrchol americké hitparády.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám