Hlavní obsah

Nové knihy: Urza, Klabouchová, Blackwellová, Verne i Brádlerová

Právo, František Cinger

Stále ještě letní románové příběhy, Verneův Tajuplný ostrov, pohled na čs. Legionáře i umělce sloužící Hitlerovi. A jistě i audiokniha i komiks.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Milan Urza:

Dům bez oken

Kdesi na okraji vesnice stojí polorozpadlý dům obklopený zarostlou, tajemnou zahradou. Muž, který ho obývá, platí za nerudného podivína, jenž před lety tragicky přišel o ženu a syna. Kdo by mohl tušit, že pod domem se nachází další svět, utajený a přízračný…

Foto: Torst

Obal knihy

Torst, 200 stran, 238 Kč

Petra Klabouchová:

Podvod zlatého faraona

Nález starého deníku v domě mladé Egypťanky s českými kořeny spustí v Káhiře nebývalý povyk. Lidé se ztrácejí za zvláštních okolností a někdo má enormní zájem na tom, aby si mladá žena deník svého pradědečka – českého milovníka archeologie Eduarda – nikdy nepřečetla. Jaké je tajemství Eduardova přátelství se slavným Howardem Carterem?

Foto: XYZ

Obal knihy

XYZ, 408 stran, 349 Kč

Elizabeth Blackwellová:

Dívky, které slyšely plakat moře

15. dubna 1912 tři ženy v záchranném člunu s hrůzou pozorovaly, jak Titanic klesá ke dnu. Podvodnice Charlotta se rozhodla skrýt minulost, bohatá Američanka Esme vzpomíná na vášnivý románek a Anna nikdy nepřestala slyšet srdce drásající výkřiky. …

Foto: Fragment

Obal knihy

Fragment, 288 stran, 299 Kč

Emer McLysaghtová, Sarah Breenová:

To je celá Aisling

Osmadvacetiletá Aisling žije se svými rodiči v malé irské vesnici, odkud každé ráno dojíždí za svou nudnou kancelářskou prací do Dublinu. Její život je jeden velký stereotyp. Jenomže ona touží po prstenu s diamantem a chce konečně opustit rodné hnízdo.

Foto: XYZ

Obal knihy

XYZ, přeložila Markéta Polochová, 328 stran, 329 Kč

Jules Verne:

Tajuplný ostrov

Audiokniha příběhu, který začíná, když za války Severu proti Jihu uprchne balonem z jižanského zajetí pětičlenná skupina vedená Cyrusem Smithem. Balon je zahnán nad moře, kde je zničen, a uprchlíci se zachrání na pustém ostrově v jižním Tichém oceánu.

Foto: Radioservis

Obal knihy

Radioservis, 2CD, mp3, 134 minut, 299 Kč

Daniela Brádlerová:

Vojáci nebo podnikatelé?

Kniha sleduje hospodářské a finanční aktivity čs. legií v Rusku během 1. světové války. Jak to bylo s případnou krádeží carského pokladu, násilných rekvizic, exploatace surovinového bohatství Sibiře, se zradou admirála Kolčaka a protibolševických sil?

Foto: Academia

Obal knihy

Academia, 432 stran, 495 Kč

Jonathan Petropoulos:

Umělci za Hitlera

Umělci za Hitlera je kniha převážně o modernistických umělcích, kteří se snažili najít kompromis s režimem. Autor se soustředí na umělce, jejichž snahy selhaly (Walter Gropius, Paul Hindemith, Gottfried Benn, Ernst Barlach, Emil Nolde), tak i na ty, kteří byli režimem akceptováni (Richard Strauss, Gustaf Gründgens, Leni Riefenstahlová, Arno Breker, Albert Speer).

Foto: Academia

Obal knihy

Academia, 432 strany, 450 Kč

Simon Furman:

Jak vycvičit draky – Jezdci z Blpu: Dračí výheň

Snoplivcův drak Tesák líná. Žhavé šupiny, které z něj padají, způsobují po celém Blpu požáry. Když nešťastný Tesák z ostrova odletí a nevrací se, Škyťák s Bezzubkou a jejich kamarádi se za ním vydávají na záchrannou akci. Na Tesáka má však spadeno také Alvin Úhoř… Kdo se k Tesákovi dostane první – Škyťák s přáteli, nebo Alvin?

Foto: Academia

Obal knihy

Egmont, 64 stran, 149 Kč

Estelle Lefébureová:

Stále krásná

Autorka prozrazuje skutečný recept na to, jak si uchovávat přirozený vzhled. Co dělat pro krásu a dobrý pocit na jaře, v zimě, na podzim a v létě? Jak se chovat k pleti a vlasům, co si připravit dobrého, co udělat pro své tělo a co pro svou duši?

Foto: Mladá fronta

Obal knihy

Mladá fronta, přeložila Lucie Šavlíková, 184 strany, 369 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám