Hlavní obsah

Europe zahráli na Benátské! i svůj největší hit

Právo, Jaroslav Špulák

Švédská rocková skupina Europe byla hvězdou druhého dne festivalu Benátská! Ten se až do noci ze soboty na neděli koná v areálu ve Vesci u Liberce. Podle pořadatelů na něj letos přijde více diváků než loni.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zpěvák Joey Tempest s kapely Europe na Benátské!

Článek

Europe ve své festivalovém setu představovali písně, jež se v jejich repertoáru objevovaly od roku 1983, kdy vydali své debutové album nazvané prostě Europe. Ve finále jejich klasického rockového setu, ve kterém byl prostor třeba i pro kytarové sólo Johna Noruma, došlo na jejich nejslavnější skladbu The Final Countdown. Tu si samozřejmě publikum na festivalu zazpívalo s nimi.

Foto: Milan Malíček, Právo

Europe si koncert na benátské! užili

„Mám rád české fanoušky, protože se jim líbí rokenrol a švédský melodický rock. Rádi sem jezdíme, protože jsme si to tady vždycky užili,“ řekl před koncertem reportérovi ČTK zpěvák skupiny Joey Tempest.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zpěvák skupiny Europe, Joey Tempest, komunikoval s diváky i v češtině.

Během vystoupení potom v komunikaci s diváky využil několika českých frází, které se naučil. Setkal se také s Richardem Müllerem, slovenským zpěvákem, jenž na hlavním festivalovém pódiu vystupoval před koncertem Europe. Tempest projevil přání setkat s ním poté, kdy při příjezdu do areálu zaslechl jeho písně.

Foto: Milan Malíček, Právo

Richard Müller diváky na Benátské! potěšil.

Na velké festivalové scéně se v pátek představili také Čechomor, Doctor P. P., Marek Ztracený, Harlej a další.

Foto: Milan Malíček, Právo

Skvělý ohlas zaznamenala skupina Traktor. Na snímku zpěvák Martin Kapek.

Na druhém pódiu se konaly rockové hody: hrály kapely Traktor, Alkehol, Root nebo Vítkovo kvarteto. Pozoruhodná byla i show pražského Divadla Kalich, při které herci a zpěváci představili melodie z muzikálů uvedené scény.

Pořadatelé zatím počet diváků nesdělili, nicméně připustili, že oproti loňskému roku dojde k nárůstu o dvacet až třicet procent. Loni na festival Benátská! dorazilo více než čtyřicet tisíc lidí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fanoušci se na festivalu museli kvůli horku ochladit.

První dva dny byly velice slunečné až dusné. Diváci nicméně měli na několika místech na festivalu možnost se ochladit vodou. Zájem je například o houpačku se sprchou, která osvěží i pobaví.

V sobotu se na akci představí Lenny, Václav Neckář, No Name, Chinaski, Michal Hrůza, Walda Gang a další. Festival uzavře Mejdan Rádia Impuls, který skončí v neděli v pět hodin ráno.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám