Hlavní obsah

Nové knihy: Ludvíková, Floriová, Maugham, Musil i Išida

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pestrá letní nabídka přináším detektivku, drama dvou žen z dnešního Afghánistánu, připomenutí románu Williama Somerseta Maughama. A také audioknihu i komiksy.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Jitka Ludvíková:

Dotek vraha

Obal knihy

Spisovatelka Monika Hrubešová odjíždí do tichého penzionu kousek za Prahu, kde věhlasný ruský léčitel pořádá vyhlášené ozdravné kurzy. V sauně se pak najde mrtvé tělo. Na první pohled se zdá, že jde o přirozenou smrt, ale ukáže se , že jen někdo dobře maskoval stopy.

Brána, 328 stran, 299 Kč

Gwen Floriová:

Tichá srdce

Obal knihy

V roce 2001 se Kábul vzpamatovává po letech útlaku Tálibánu a stává se městem možností. Uprostřed tohoto chaosu se setkávají americká humanitární pracovnice Liv a její pákistánská tlumočnice Farida, která si zvyká na život ve sjednaném manželství…

Metafora, přeložila Veronika Kratochvílová, 336 stran, 399 Kč

William Somerset Maugham:

O údělu člověka

Obal knihy

Philipa sledujeme od dětství až do doby, než začne působit jako lékař a v obětavé práci pro druhé nachází smysl života. Vypravěč ho provází životem na přelomu 19. a 20. století, ale také s ním cestuje od konzervativní Anglie přes vážné Německo až po bohémskou Francii.

Prostor, přeložila Jarmila Fastrová, 744 strany, 497 Kč

Lukáš Musil:

Letecké katastrofy a jejich vyšetřování

Obal audioknihy

Druhý literární počin leteckého publicisty. Debutoval v roce 2016 titulem Encyklopedie dopravních letadel, mapujícím historii dopravního letectví od konce 2. světové války. Tentokrát se zaměřil na havárie, které k rozvoji letecké dopravy bohužel neodmyslitelně patří.

Audiotéka, mp3, 10:30 hodin, čtou Valérie Zawadská a Libor Terš, 299 Kč

Andrew Keen:

Jak opravit budoucnost

Obal knihy

Po všeobecném vystřízlivění z optimismu přichází s užitečnými návody, jak zvrátit znepokojivý vývoj v oblasti informačních technologií a otevřít si cestu k takové digitální budoucnosti, na kterou bychom se opět mohli těšit...

Argo, přeložil Stanislav Pavlíček, 280 stran, 348 Kč

Jan Hajšman, Milan Řezáč, Petr Sokol, Robert Trnka:

Příručka amatérského archeologa

Obal knihy

Naprostí laici získají základní představu o práci archeologů, pokročilejší naleznou rady a tipy, jak zálibu rozvíjet. Text je praktickým pohledem na základní archeologické činnosti a problematiku ochrany archeologického dědictví.

Libri, 336 stran, 529 Kč

Sui Išida:

Tokijský ghúl

Obal knihy

Ve světě, kde řádí lidožraví ghúlové, má šanci zvítězit jen ten, kdo se k nim přidá. Jedinou skupinou, které bojuje proti ghúlům, je ÚPG – a ta používá jakékoliv prostředky, jen aby ochránila lidi před téměř všemocnými predátory…

CREW, přeložila Anna Křivánková, 220 stran, 199 Kč.

Juan Ferreyra, Tomáš Kučerovský, Benjamin Percy:

Green Arrow 4: Město pod hvězdou

Obal knihy

V Seattlu vládne chaos... Může Oliver Queen se svým týmem město zachránit a vyřídit Devátý kruh jednou provždy? Nebo snad Devátý kruh své divoké řádění úspěšně završí a konečně zničí Seattle i Green Arrowa? Vydání s obálkou od Tomáše Kučerovského.

BB art, přeložil Changer the Elder, 200 stran, 299 Kč

Lee Black, Brian Clevinger:

Avangers: Rukavice nekonečna: Můj první komiks

Obal knihy

Thanos získal klenoty nekonečna, které mu dávají vládu nad vesmírem. S jejich mocí zničil polovinu populace všech světů, včetně mnoha Avengerů a polovinu Fantastic Four. Jak dokáže malá skupina hrdinů a padouchů včetně Spider-Mana, Wolverina, Ms. Marvel a Doctora Dooma zastavit nezastavitelné?

Crew, přeložila Kateřina Tichá, 100 stran, 199 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám