Hlavní obsah

Zemřel manažer, muzikant a fotograf Romek Hanzlík

Právo, Jaroslav Špulák

V noci z pátku na sobotu podlehl krátké těžké nemoci hudební manažer, muzikant a fotograf Romek Hanzlík. Bylo mu 57 let. Oznámila to jeho rodina.

Foto: Zdeněk Hejduk

Romek Hanzlík na své loňské výstavě fotografií v Kolíně.

Článek

Romek Hanzlík, vlastním jménem Jaromír Hanzlík, začínal s hudbou v osmdesátých letech jako člen teplické skupiny F. P. B. V letech 1985 až 1996 byl členem skupiny Už jsme doma. V roce 1999 vydal knihu Amerika, Američka aneb kde jsou doma Už jsme doma. Jsou to zápisky z turné kapely ve Spojených státech.

V té době už byl manažerem několika hudebních skupin. Staral se o Už jsme doma, Plastic People of The Universe, Psí vojáky, Budoár staré dámy nebo Zuby nehty. Jeho manažerskou péčí prošli i Jiří Schmitzer, Vladivojna La Chia či Chantal Poullainová.

Hanzlík také organizoval festivaly Slet bubeníků a Eurotrialog Mikuklov, podílel se jako pořadatel na mnoha koncertech. Byl také vášnivým cestovatelem, cyklistou a fotografem. V minulosti obsadil první místo v soutěži Czech Press Photo ve dvou kategoriích. V posledních letech vystavoval sérii černobílých snímků inspirovanou básní Karla Hynka Máchy nazvanou Máj. Romek Hanzlík patřil k pilným lidem české hudební scény. Pouštěl se rovněž do mnoha zajímavých projektů a jeho odvaha přinášela pozoruhodné a inspirativní výsledky.

Reklama

Výběr článků

Načítám