Hlavní obsah

V Praze vystoupí avantgardní Vulture Industries

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Norští Vulture Industries zahrají v neděli v pražském klubu Nová Chmelnice. Soubor je sice řazen k metalu, ale má blízko alternativní hudbě, což je dáno i pestrým a velmi divadelním projevem zpěváka Bjørnara Nilsena.

Foto: Obscure

Norští Vulture Industries

Článek

Vulture Industries vznikli v Bergenu na troskách gotické kapely Dead Rose Garden. Kromě gotického rocku trochu v duchu Fields Of The Nephilim je inspiroval black metal norských Acturus, kteří čerpali z klasiky.

Postupem času ale Vulture Industies využívali stále více prvků alternativní hudby, k čemuž přispívá i výrazově bohatý projev zpěváka s až kabaretními názvuky a využití v metalu méně obvyklých nástrojů, jakým byla na třetí desce The Tower harmonika nebo saxofon, který je místy trochu přibližoval až k Už jsme doma.

V rámci večera zahrají další dvě norské skupiny. Helheim z Bergenu se už od roku 1992 věnují black metalu, který se pokoušejí posouvat dál. Poznávacím znamením Madder Mortem je zpěvačka Agnete.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám