Hlavní obsah

Lidé se rozloučili se Stanislavem Zindulkou

• Aktualizováno
Novinky, Stanislav Dvořák, Eliška Vinterová

Ve strašnickém krematoriu v Praze se v pátek lidé rozloučili se Stanislavem Zindulkou. Divadelní, filmový a televizní herec zemřel 14. března ve věku 86 let.

Záznam: Poslední rozloučení se Stanislavem ZindulkouVideo: Novinky

 
Článek

S hercem se přišli rozloučit mimo jiné kolegové Karel Heřmánek, Jiřina Bohdalová, Petr Kostka, Jiří Macháček, Dagmar Havlová, Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Petr Nárožný a Milan Hein. Smuteční síň také zaplnily stovky známých a fanoušků.

„Je to velice smutné, byl to můj kamarád,“ řekla herečka Dagmar Havlová. „Byli jsme v kontaktu celý život. Byl těžce nemocný, ale nikdy to nedával najevo.“

„Měli jsme ho moc rádi. Budem na něj vzpomínat s  velkou láskou a obdivem,“ řekl o herci Karel Heřmánek. Zindulka byl podle něj veselý člověk a pořád nosil do divadla anekdoty.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Dagmar Havlová

Foto: Milan Malíček, Právo

Carmen Mayerová a Petr Kostka

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Libuše Šafránková

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Poslední rozloučení s hercem Stanislavem Zindulkou

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jiří Macháček

„Hrál nádhernou roli v Divadle Ungelt v Řidiči paní Daisy. Byl nejen kvalitní herec, tou člověčinou byl určen i v životě. Byl to bytostně laskavý nekonfliktní člověk,“ poznamenal herec a majitel pražského Divadla Ungelt Milan Hein.

Stanislav Zindulka vystudoval pražskou DAMU a působil v divadle v Hradci Králové a v Divadle bratří Mrštíků. Od roku 1994 byl členem pražského Činoherního klubu.

Hrál mimo jiné v komedii Jak básníkům chutná život, v dramatu Tichá bolest, v kultovních Báječných letech pod psa, v Bumerangu či ve snímcích Vše pro firmu nebo Hanele. Roku 2001 získal Českého lva za herecký výkon ve vedlejší roli v Babím létě. Je také držitelem divadelní ceny Thálie za celoživotní mistrovství.

Pro televizní diváky byl především seriálovým hercem. Hrál v seriálech jako Vlak dětství a naděje, Rodáci, Dobrodružství kriminalistiky, Náhrdelník, O zvířatech a lidech, Hříchy pro pátera Knoxe, Bylo nás pět, Detektiv Martin Tomsa, Četnické humoresky, Tři králové, Černí andělé, Ulice, Vyprávěj, Případy 1. oddělení a řadě dalších.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám