Hlavní obsah

Ostertag hraje na koncertech na herní konzole

Novinky,
Praha

Významný představitel americké avantgardy osmdesátých let Bob Ostertag, který hrával s kytaristou Fredem Frithem, vystoupí 30. dubna v pražském Café v lese. I když se věnuje elektronice, jeho vystoupení nebude nudné ani vizuálně. K ovládaní laptopu nepoužívá klávesnice, ale herní konzole.

Foto: Rock-jazz

Bob Ostertag u modulárního syntezátoru Buchla

Článek

Co zahrajete v Praze?

Ještě nevím, ale v posledních několika letech jsem sólově většinou vystupoval s herní konzolí, pomocí níž jsem ovládal softwarové syntezátory. Se stejnou konzolí, jakou bys mohl použít pro ovládání počítačové hry.

Rád hraju s konzolemi, dobře padnou do ruky, mají intuitivní ovládání a jsou levné. Když jsi na turné a zničí se, můžeš si na rohu koupit novou. Mnoho lidí je používá, když hrají počítačové hry, takže když tě s konzolí vidí na pódiu, mají nějakou představu, co děláš, ale jsou současně zvědaví.

Nebojíš se, že pro diváky může být divné hraní na laptop?

Ano. Proto na pódiu nepoužívám ani laptop. Konzole je sice s laptopem propojená, ale já se na něj nedívám, ani na něj nesahám, když hraju. Na hraní na konzoli se mi líbí, že nemá obrazovku.

Vystupoval jsem ve velmi tradičních koncertních síních, kde jsem stál sám na pódiu, měl zavřené oči a jen pracoval s konzolemi. Často mi diváci říkali, že pohled na mne se zavřenýma očima je inspiroval k tomu, aby je taky zavřeli. To se mi líbí.

Myslím si, že je nejlepší poslouchat hudbu se zavřenýma očima. Je něco krásného na skupině lidí, kteří jsou spolu v jedné místnosti, a intenzivně poslouchají se zavřenýma očima.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám