Hlavní obsah

Filmové premiéry: Cena za štěstí Raubíř Ralf a internet, Robin Hood, A dýchejte klidně a Svátky klidu a míru.

Právo, Věra Míšková

O tom, že štěstí může mít mnoho podob je film Olgy Dabrowské Cena za štěstí. Ve filmu Raubíř Ralf a internet opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, vod internetu. Přichází i další varianta Robina Hooda. O osudech dvou rozdílných žen vypráví snímek A dýchejte klidně. Hořkou komedií je film dánské hvězdy Papriky Steenové Svátky klidu a míru.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Cena za štěstí

Cena za štěstí Video: Bontonfilm

Film vypráví samostatné osudy několika hrdinů, jejichž cesty se začnou postupně křížit a nakonec složí dohromady jeden velký příběh života. Propletenec rodičů, které můžete potkat každý den, jejich dětí a partnerů. Své štěstí najdou často nečekaně, ale to je přeci jedno...

Cena za štěstí, Česko 2019, drama, 92 min., režie: Olga Dabrowská, hrají: Ivana Chýlková, Vanda Hybnerová, Tomáš Hanák, Pavel Řezníček, Jaroslav Plesl, Klára Pollertová-Trojanová a další.

Raubíř Ralf a internet

Raubíř Ralf a internet Video: Falcon

Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry.

Raubíř Ralf a internet, USA 2018, animovaná komedie, 113 min., režie: Phil Johnston, Rich Moore.

Robin Hood

Robin Hood Video: Vertical Ent.

Válkou zocelený bojovník Robin se vrací z křižáckých výprav, aby společně se svým maurským přítelem Malým Johnem povstal proti zkorumpované anglické vládě v akční podívané plné zběsilých bojů, epické válečné choreografie i nadčasové romantiky.

Robin Hood, USA 2018, akční dobrodružný, 117 min., režie: Otto Bathurst, hrají: Taron Egerton, Jamie Foxx, Ben Mendelsohn, Eve Hewsonová, Jamie Dornan a další.

A dýchejte klidně

A dýchejte klidně Video: AČFK

Na okraji islandského poloostrova Reykjanes se na krátkou chvíli díky nepředvídatelným okolnostem prolnou osudy dvou žen. Mezi islandskou svobodnou matkou a africkou ženou žádající o politický azyl se vytvoří intimní pouto a obě začnou společně bojovat za to, aby se jejich životy vrátily na tu správnou cestu.

A dýchejte klidně, Island, Švédsko, Belgie 2018, drama, 100 min., režie: Ísold Uggadóttir, hrají: Kristín Þóra Haraldsdóttir, Babetida Sadjo, Patrik Nökkvi Pétursson, Þorsteinn Bachmann a další.

Svátky klidu a míru

Svátky klidu a míruVideo: Film Europe

O tom, že rodina je požehnání i prokletí, ví dost hlavní hrdinka Katrine. Vánočních svátků se děsí, protože pro ni znamenají nejen vařit pro třináct členů rodiny, ale diplomaticky celé svátky mezi jednotlivými aktéry ustát. Letos má navíc za sváteční stůl zasednout i její sestra Patricia, která právě vyšla z protialkoholní léčebny.

Svátky klidu a míru, Dánsko 2018, komedie/drama, 101 min., režie: Paprika Steenová, hrají: Paprika Steenová, Sofie Gråbølová, Patricia Schumannová, Lars Knutzon, Lars Brygmann a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám