Hlavní obsah

Divadelní týden ve znamení muzikálu

Právo, Radmila Hrdinová

Poslední listopadový týden vsadily divadelní scény na muzikálové tituly. Hned tři muzikály pokrývají divácké spektrum od dětí až po starší generaci.

Foto: archiv BodyVoicaBand

Muzikál třetího věku je inspirován tématem stáří.

Článek

Rodinný muzikál Kocour v botách s hudbou Jana Neckáře a písňovými texty Eduarda Krečmara má premiéru 28. listopadu v pražském Divadle Broadway. Scénář, režie a choreografie jsou dílem Petry Parvoničové a titulní roli alternují Petr Ryšavý, Vojtěch Drahokoupil a Petr Šudoma. Muzikál o přátelství chytrého kocoura mlynářského syna Honzy je určený pro společnou návštěvu divadla rodičů s dětmi.

Jako velkolepou muzikálovou show pro všechny generace anoncuje novou premiéru broadwayského muzikálu Tima Ricea a Andrewa Lloyda Webera Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť Divadlo J. K. Tyla v Plzni. Inscenace v režii Gabriely Petrákové a hudebním nastudování Pavla Kantoříka má premiéru v sobotu 1. prosince na Nové scéně.

Písněmi Jana Buriana se inspiroval pražský soubor BodyVoiceBand k inscenaci Muzikál třetího věku. Stáří spojené s osamělostí, strachem z nemohoucnosti a ztrátou důstojnosti je téma, které se stárnutím populace nabývá na aktuálnosti. Inscenace v režii Jaroslavy Šiktancové se poprvé hraje 30. listopadu v pražském divadle Venuše ve Švehlovce.

Pražské Studio Hrdinů uvádí jako první premiéru divadelní sezony hru německé dramatičky Dey Loherové Modrovous - naděje žen v režii Jana Horáka a Michala Pěchoučka. Premiéra se koná 26. listopadu, reprízy 28. listopadu a 1. a 2. prosince. V sarkastické variaci Peraultovy pohádky i fenoménu vražedných mánií hrají Eva Hacurová, Agáta Kryštůfková, Sára Märcová a Cyril Dobrý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám