Hlavní obsah

Bystrouška otevře festival Janáček Brno 2018

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéra opery příhody lišky Bystroušky v režii Jiřího Heřmana a pod taktovkou Marka Ivanoviče otevře v sobotu 17. listopadu festival Janáček Brno 2018. Zároveň je návratem operního souboru Národního divadla Brno do zrekonstruované budovy Janáčkovy opery.

Foto: Marek Olbrzymek

Na festivalu se objeví i vynikající brněnská inscenace Káti Kabanové.

Článek

Letošní ročník janáčkovského festivalu je věnován 100. výročí vzniku Československé republiky. Dramaturgie do 5. prosince představí orchestrální, komorní a sborové koncerty, sólové a pěvecké recitály. Díla, která zazní, jsou úzce spojena se vznikem republiky a hudbou doby konce rakousko-uherské monarchie.

Uvedeno bude především kompletní jevištní dílo Leoše Janáčka v inscenacích významných světových tvůrců, jakými jsou Ivo van Hove, Robert Carsen, Kornél Mundruczó nebo Alvis Hermanis.

A to v inscenacích Velkého divadla Stanislava Moniuszka z polské Poznaně, Vlámské opery, Velšské národní opery, belgického Muziektheateru Transparant, ale i Národního divadla z Prahy a Ostravy, Opery Diversa, studentů Konzervatoře Brno a Operního studia JAMU.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám