Hlavní obsah

Nové knihy: Vondruška, Obamová, Céline, Kovářová i Klostermann

Právo, František Cinger

Končí Vondruškova Husitská epopej, anglicky vychází Obamová i nový překlad Célinova románu po pětaosmdesáti letech. Navíc příběhy o tom, jak žít v cizině i získat si doma českého muže. A samozřejmě komiks i audiokniha.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Vlastimil Vondruška:

Husitská epopej VII. - Za časů Vladislava Jagellonského: 1472-1485

Nové knihy

Poslední díl ságy představuje léta, kdy se Vladislavu Jagellonskému podařilo otupit ostří nepřátelské zahraniční politiky, zvláště té papežovy. Z Čech byl sejmut cejch kacířství. Utrakvismus byl uznán všemi církevními autoritami... Končí i příběh rodiny Prokopových.

Moba, 624 strany, 499 Kč, e-kniha 299 Kč, audiokniha od 349 Kč

Michelle Obamová:

Becoming

Nové knihy

Michelle Obamová se stala jednou z nejikoničtějších žen naší éry. Jako první dáma USA a první Afroameričanka v této roli si vybudovala pozici silné zastánkyně práv žen ve Spojených státech i po celém světě. Česky vyjdou její vzpomínky s názvem Můj příběh v březnu 2019.

Crown Publishing Group, 400 stran, 499 Kč

Louis Ferdinand Céline:

Cesta na konec noci

Nové knihy

Po 85 letech nový český překlad přelomové prózy moderní literatury. Tehdejší převratnost tkvěla v hudbě jazyka, který vytvořil, v kompozici motivů a melodií vybraného vyjadřování, řeči městské periferie, nikoli venkova, a samozřejmě mluvy rozhněvaného intelektuála.

Atlantis. přeložila Anna Kareninová, 452 strany, 4514 Kč

Paul Finch:

Mrtvý muž přichází

Nové knihy

Jezerní oblast na severu Anglie, kde udeřil sériový vrah. A v detektivu Marku Heckenburgovi hlodá podezření, že se vrátil obávaný pachatel s přezdívkou Cizák. Naposledy byl spatřen před deseti lety v Dartmooru, kde své oběti připravoval o život nebývale krutým způsobem.

Domino, přeložila Zuzana Pernicová, 392 strany, 359 Kč

Daniela Kovářová:

Jak chovat muže, aneb manuál pro otrlé

Nové knihy

Advokátka, spisovatelka a bývalá ministryně spravedlnosti se věnuje českým mužům a strategii, jež umožní jejich úspěšný chov vzdělanou a tolerantní ženou. Text doprovází překladový slovník mužsko-ženské a žensko-mužské řeči a zejména pět desítek pravidel.

Mladá fronta, 232 strany, 299 Kč

Jana LeBlanc:

Moje bejby Amerika: Co vám nikdo neřekne o životě v cizině

Když se novinářka přestěhovala do Ameriky, vzala do ruky blok, tužku a sepisovala všechno, co se naučila: jak v cizině hledat přátele, přestat se litovat, porodit, vychovávat dvojjazyčné dítě, nerozvést se, když se úsměvné kulturní rozdíly promění v nesnesitelné.

Mladá fronta, 232 strany, 299 Kč

Karel Klostermann:

Ze světa lesních samot

Nové knihy

Rozhlasová dramatizace nejznámějšího šumavského románu zobrazující dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád narušila živelná katastrofa. Účinkují Otakar Brousek, Vilém Besser, Čestmír Řanda, Gabriela Vránová, Miriam Kantorková ad.

Radioservis, CD, mp3, 5:37 hodin, 299 Kč

Steve Dillon, Jason AAron:

Publisher Max: Kingpin

Nové knihy

Frankova válka proti zločinu šla poslední dobou dobře, až moc dobře. Proto se nejvyšší šéfové všech mafií rozhodli dát dohromady, aby se Punishera zbavili jednou provždy. Nastražili past: jeden tuctový kriminálník jménem Wilson Fisk bude hrát roli Kingpina...

BB art, přeložil Richard Podaný, 120 stran, 399 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám