Hlavní obsah

Na obzoru oxfordský inspektor Adam Fawley

Právo, František Cinger

Popularita detektivních příběhů přivedla k českému čtenáři dalšího hrdinu. Vrchního inspektora Adama Fawleyho z britského Oxfordu. Vymyslela si ho tamní rodačka Cara Hunterová, která hned prvním dílem zamýšlené série s názvem Někdo blízký (Host, přeložila Markéta Polochová, 359 stran) získala velkou popularitu.

Foto: Host

Cara Hunterová: Někdo blízký

Článek

Ze své narozeninové party zmizela osmiletá Daisy Masonová. Případu se ujímá tým inspektora Fawleyho, který ale není vpuštěn ani do domu, natož do jejího pokoje. Nakonec se ukáže, že dívka na své oslavě vůbec nebyla. A příbuzní se ani nemohou shodnout, kdy ji v ten den viděli naposledy.

Není to poslední překvapení, které autorka přichystala. Až se pomalu zdá, při postupném odhalování identity jednotlivých hrdinů, že tolik záhad a zamlčované minulosti snad ani nemůže být pravda. Vše ale jako literární tvar drží pohromadě a člověk se dozvídá hodně o metodách policejní práce i o vztazích v širší rodině.

Když už se zdá, že se vyšetřování vydalo tím správným směrem, nově objevená fakta, svědectví pozorných sousedů nebo obraz z kamer v ulici či u školy postaví dosavadní šetření na hlavu.

Je zřejmé, že autorka hodně přemýšlela, jak a čím zaujmout v záplavě současných thrillerů. Obraz rodiny s řadou tajemství se ukázal jako dobrý nápad.

V anglickém originále vyšly už další dvě knihy, takže se český milovník detektivek může těšit jistě na tu druhou, která se jmenuje In The Dark. A jde opět o hledání pohřešovaných osob, s čímž Fawleymu a jeho kolegům nepomůže ani žena, která nemůže mluvit.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám