Hlavní obsah

Zemřel seržant z Vetřelců Al Matthews

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec z kultovního filmu Vetřelci Al Matthews byl nalezen o víkendu mrtvý v domě ve španělském Alicante, kde už delší dobu žil. Bylo mu 75 let.

Foto: 20th Century Fox

Al Matthews

Článek

Matthews, rodák z newyorského Brooklynu, hrál ve Vetřelcích sarkastického vojáka, který halasně budil posádku kosmické lodi. S typickým doutníkem pokřikoval na ostatní vojenským stylem: „Zlatíčka, vstávat, na co čekáte? Na snídani do postele?“ V jistém smyslu tehdy hrál sám sebe, byl skutečným vojákem, bojoval ve Vietnamu a získal několik vyznamenání včetně Purpurového srdce.

“Byl jsem jediný v tom filmu, kdo nepředstíral, že je mariňák, vlastně jsem učil ostatní herce, jak se chovat a vypadat. Pan Cameron byl mým přínosem potěšen,“ řekl Matthews už před lety v jednom rozhovoru.

Foto: Profimedia.cz

Michael Biehn a Al Matthews ve Vetřelcích

Po válce zkoušel hudební kariéru ve Francii, ale natočil jen jeden hit Fool a opravdovou hvězdou se nestal. Koncem sedmdesátých let se začal víc uplatňovat ve filmech.

Dostal menší role v Ragtimu Miloše Formana, Pátém elementu, Supermanovi 3, Šílené Americe nebo ve snímku Zítřek nikdy neumírá. Hlavní roli si v hollywoodském filmu nikdy nezahrál. Ani seržant Apone nebyl ve Vetřelcích hlavní postavou, přesto však šlo o výrazný zapamatovatelný typ.

Reklama

Výběr článků

Načítám