Hlavní obsah

Vesnický hasič, který to bere vážně, popsal Polívka postavu z komediální série Hasičárna Telecí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na podzim uvede televize Stream.cz seriál Hasičárna Telecí, kde má jednu z hlavních rolí Bolek Polívka. Vypráví o vesnici a partě chlapů, pro které je hasičský sport smyslem života.

Foto: Stanislav Dvořák, Novinky

Bolek Polívka

Článek

Krajské vedení hasičů zjistí, že vesničané nejsou akceschopní hlavně kvůli důchodovému věku. Tím dojde k nevídané katastrofě - zrušení jednotky i funkce rozhodčího.

Rozhodčímu Pazderovi se tak zhroutí svět a obyvatelé obce Jelení vnímají jako ostudu, že v případě požáru bude na jejich území zasahovat nenáviděná vedlejší vesnice Telecí. Pazdera je na dně - od sebevraždy ho zachrání jedině slib místních chlapů, že dokážou sestavit novou jednotku.

Foto: Stanislav Dvořák, Novinky

Služební vůz Hasičárny Telecí se solárním panelem

Foto: Stanislav Dvořák, Novinky

Bolek Polívka a Jan Vlasák (seriál Hasičárna Telecí)

Foto: Stanislav Dvořák, Novinky

Parta hasičů před služebním vozem

„Je to vesničan s obyčejnou minulostí, samotář. Nejradši by byl hasičský rozhodčí. Je jako spousta dalších obyčejných lidí, u kterých si neumíme představit, co všechno prožili, nesdělují nám svoje názory,“ řekl Novinkám o Pazderovi Bolek Polívka.

Na otázku, zda jde o komedii, říká Polívka jednoznačně ano. Humor spočívá v Pazderově povaze, s hasičským oddílem podle něj stojí a padá celý svět.

„On ten Pazdera bere všechno vážně, tím je legrační. Nemá smysl pro humor,“ vysvětlil herec.

Při natáčení seriálu pro internetovou televizi Stream.cz zatím nevidí žádný velký rozdíl od běžné televize. „Já jsem nezažil moc seriálů, nevím, tohle je ale kratší formát. Musí to být takové, aby to o něčem bylo. Každý díl musí být o něčem. Musí mít pointu a musí to mít naději na pokračování, na to, že to možná bude zajímavé,“ dodal.

Foto: Stanislav Dvořák, Novinky

Hasiči v akci

Vedle Bolka Polívky si v seriálu Hasičárna Telecí zahrají Jan Vlasák, Norbert Lichý, Michal Isteník, Petr Vančura či Filip Březina. Stream.cz připravuje na podzim řadu dalších pořadů jako Černota o drogovém podsvětí, Expertiza o odhalování nesmyslů v kriminálkách, Tajemno o tajemných místech v ČR, Pivní republika o pivovarech či pokračování seriálu Kadeřnictví.

Reklama

Výběr článků

Načítám