Hlavní obsah

Režisér noirového Nile Hilton Incidentu pracuje s autorem Gangů z Birminghamu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Tarik Saleh si odvezl za The Nile Hilton Incident hlavní cenu z mezinárodní soutěže hraných filmů v Sundance. Nyní připravuje thriller Červený kruh s autorem seriálu Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu.

Foto: Profimedia.cz

Scenárista Steven Knight

Článek

Nile Hilton Incident se stal hitem nezávislého filmu v roce 2017. Připomínal slavná americká dramata o neústupných „poldech“ a ukázal světu, že existuje i „arabský noir“. Odehrával se v Egyptě v době revolučního kvasu. Celou zemí prorostla korupce katastrofálních rozměrů a policisté se naučili přivírat oči tam, kde prostý lid platí výpalné, nebo tam, kde sedí někdo mocný, napojený na politiku.

Pětatřicátník Naredin by se mohl mít celkem dobře, protože jeho velitel je i jeho strýcem. Podvodů už ale na něj bylo moc. Zasmušilý hrdina má vyšetřit podivnou smrt zpěvačky v hotelu Hilton, kde se měl nacházet i jistý bohatý poslanec, a na pohádku o sebevraždě odmítá přistoupit.

Saleh obdržel kromě ceny ze Sundance ještě cenu za nejlepší film ve švédském Guldbagge a byl nominován i na Césara.

Foto: Profimedia.cz

Tarik Saleh

Červený kruh má být téměř remakem filmu Jeana-Pierrea Melvilla z roku 1970. Scénář sepsal Steven Knight, autor seriálu Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu a také známého dramatu Špína Londýna.

Pozměněný příběh vypráví o dvou západních zločincích na útěku a bývalém policistovi z Hong Kongu, který plánuje velkou loupež, ale sleduje ho místní zločinecký boss.

Reklama

Výběr článků

Načítám