Hlavní obsah

Slza klipem k písni Nový obzory podporuje vzdělávání

Právo, jaš, kul

Skupina Slza a její členové Petr Lexa a Lukáš Bundil zavzpomínali na dobu dospívání a videoklip k singlu Nový obzory natočili celý v dětském pokojíčku, který kamera snímala nezvykle od stropu. Píseň je první spoluprací s anglickým producentem Oliverem Somem. Ten nahrával například se zpěváky Jamesem Bluntem či Robbiem Williamsem.

Slza Nový ObzoryVideo: Universal Music

 
Článek

Písnička Nový obzory vznikla v rámci projektu Nalaď se na školu. „Téma školy jsme uchopili v širším slova smyslu a sice jako školu života. S trochou nadsázky jsme chtěli poukázat na to, že koncem studia naše vzdělávání nekončí. Důležité je poznávat nové věci a hledat impulsy, které nám otevírají nové obzory,“ vysvětluje kytarista Lukáš Bundil.

Videoklip v režii Radima Věžníka sleduje postavu Martina od narození až po šestadvacátý rok života, kdy dokončuje studium na vysoké škole a stěhuje se. Kromě Petra si Martina zahráli další čtyři herci ve věku 1, 3, 6 a 10 let.

„Všichni herci byli vybráni na základě mých fotek z dětství a podobnost byla neuvěřitelná, chvílemi jsme měl pocit, že cestuji v čase,“ směje se Petr Lexa.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám