Hlavní obsah

Vikinská dívka a vyčpělý polda v ulítlé skandinávské sci-fi sérii

Novinky, Stanislav Dvořák

Norové začínají pracovat na seriálu, jenž je kombinací sci-fi, humoru a krimi. Satirický seriál z blízké budoucnosti pochází z dílny Anne Bjørnstad a Eilifa Skodvina (autoři Lilyhammer) a režíruje ho Jens Lien.

Foto: HBO

Protagonisté skandinávského seriálu Beforeigners

Článek

Hlavní postavy seriálu Beforeigners ztvární Nicolai Cleve Broch a Krista Kosonen. HBO Nordic začne brzy natáčet v Norsku.

V Beforeigners se za bouře nad oceánem začnou objevovat dávno mrtví lidé, někteří z 19. století, jiní až z vikingských dob, což je případ dívky Alfhildr. Ta v rámci „integračního programu” spolupracuje s vyhořelým policistou Larsem. Možná společně odhalí příčinu návratu mrtvých, kterou nechápou ani dnešní lidé, ani oni sami.

Podle společnosti HBO nejde jen o sci-fi, ale o „hravou, vtipnou, kriminální sérii”.

„Náš scénář si pohrává s myšlenkou, co by se dělo s celou společností, kdyby se do ní začali navracet ti, kteří již dávno zemřeli. Byla to radost, rozvíjet tento nápad s HBO, a těšíme se, až ho režisér Jens Lien začne uvádět v život.”

Režisér seriálu Jens Lien debutoval s filmem Jonny Vang v roce 2003 na Mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně. Jeho další snímek Otravný chlap byl uveden v rámci Týdne kritiky v Cannes v roce 2006 a stal se jedním z nejvýraznějších norských filmů desetiletí.

Reklama

Výběr článků

Načítám