Hlavní obsah

Nenadávejte nám, prosí herci z nových Star Wars a utíkají ze sociálních sítí

Novinky, Stanislav Dvořák

Herci z nových pokračování Star Wars, které Hollywood chrlí rychlostí až nesmyslnou, nemohou unést brutální kritiku fanoušků. Někteří raději odcházejí ze sociálních sítí, protože takovou „sodu“ ještě nezažili.

Foto: Disney

Kelly Marie Tranová

Článek

Nedávno odešla z Instagramu mladá herečka Kelly Marie Tranová, které prý měsíce nadávali. Jde o první Asiatku v hlavní roli ve Star Wars. Stěžuje si na „sexistické“ a „rasistické“ poznámky, hnusné komentáře o jejím vzhledu a podobně.

Internetová komunita brutálně kritizovala její fiktivní postavu ve filmu, ale někteří směřovali nenávist přímo proti ní osobně. Podle jejich názoru je mimo jiné tlustá a ošklivá.

Také herečka Daisy Ridleyová se ze sociální sítě stáhla, ale už v roce 2016.

Herec John Boyega vyzval diváky, aby je už na internetu přestali otravovat: „Jestli se vám nelíbí Star Wars nebo ty postavy, pochopte, že o tom rozhodují jiní lidé a otravováním herců nic nezmůžete.“

„Nemáte nárok na slušnost, když jste sami neslušní. I když jste si zaplatili lístek,“ dodal.

Foto: Walt Disney

Herec John Boyega

Jenže zdaleka ne všichni fanoušci Star Wars jsou pomatenci, kteří sprostě nadávají v internetových diskusích. Poslední filmy byly kritizovány právem a jasnými argumenty, pro absenci nových myšlenek, nudné postavy a zápletky. Filmy působí úplně zbytečně, chrlí je dvakrát do roka a téměř ničím se od sebe neliší.

Na poslední díl Solo: Star Wars Story už lidé ani nechodí a bude to propadák umělecky i finančně. Situace se těžko změní, dokud u Disneyho nepochopí, že dobrý příběh nevzniká tím, že do filmu přidáte víc herců toho či onoho původu, ale poctivou a zdlouhavou prací scenáristů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám