Hlavní obsah

Při ZUŠ Open uctí hudbu děti z celé země. Patronkou je Magdalena Kožená

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba čtyři stovky základních uměleckých z celé republiky se zapojily do letošního celostátního happeningu ZUŠ Open, který se uskuteční ve čtvrtek 24. května. ZUŠ Open je oslavou umění a dětské tvořivosti. Patronkou je pěvkyně Magdalena Kožená.

Foto: archív ZUŠ Open, Jiří Sláma

Patronka projektu Magdalena Kožená s dětmi.

Článek

Děti nachystaly na celý den několik set akcí na nejrůznějších místech Čech i Moravy. Vydají se do ulic, budou vystupovat v kostelech, zámcích, muzeích či galeriích, ale jejich uměním ožijí i nádraží, nákupní centra nebo kavárny.

Program je přístupný zdarma a nabízí koncerty od klasiky přes jazz až po lidovou hudbu, taneční a divadelní vystoupení, výtvarné spektákly a výstavy či pouliční představení a průvody. Radost z umění budou děti rozdávat i v nemocnicích nebo domovech seniorů.

Programu ZUŠ Open se účastní i patronka projektu Magdalena Kožená, která 24. května zamíří do Liberce, Benátek nad Jizerou a zúčastní se zahajovacího koncertu projektu MenART v Anežském klášteře i slavnostního závěrečného večera ve Valdštejnské zahradě v Praze.

Do ZUŠ Open se zapojili i další umělci, například En.dru, Jiří Bárta, Karolína Berková, Vadim Petrov, Jan Talich nebo třeba hráči Karlovarského symfonického orchestru.

Reklama

Výběr článků

Načítám