Hlavní obsah

Písničkář Petr Lüftner představuje píseň o lidech žijících pod maskou

Právo, jaš, kul

Zpěvák, skladatel a akordeonista Petr Lüftner natáčí s producentem Ondřejem Škochem své druhé studiové album. Nyní z něho představuje písničku a videoklip Celebrity. Poukazuje na současnou neřest především mladších lidí, kteří často žijí svým imaginárním obrazem, pod jakousi maskou, a zapomínají na to, čím skutečně jsou.

Nový klip Petra LüftneraVideo: archív Petra Lüftnera

 
Článek

Petr Lüftner se do hledáčku českého hudebního publika dostal v srpnu 2013 uvedením protestsongu Ty jsi to Ústí. Následně začal koncertovat a poté navázal spolupráci s písničkářem Xindlem X. Pod jeho producentským dohledem vydal v dubnu 2016 svou první desku Až se příště narodím.

Poznávacím Lüftnerovým znamením je hra na akordeon. „Spousta lidí má tento nástroj stále zafixován jako něco, co patří jen do hospody. Jenže tak to není. Já se snažím dokazovat, že tahací harmonika je neprávem opomínaný nástroj. Díky Ondrovi Škochovi jsme pro nové album připravili docela jiný zvuk akordeonu, než jaký jsou lidé zvyklí slýchat. Myslím, že se nám jeho zvuk povedlo naplnit k maximální spokojenosti,“ vysvětlil.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám