Hlavní obsah

Miro Žbirka zveřejnil klip k písni Dievča (na lásku nie je čas)

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Miro Žbirka chystá k vydání nové album, které vzniká v londýnských studiích Abbey Road. Jeho předzvěstí je písnička Dievča (na lásku nie je čas). Hudbu k ní napsal sám zpěvák, text básník Jožo Urban. Vznikla slovenská i anglická verze a obě mají videoklip. Na Novinkách.cz představujeme slovenskou.

Nový klip Mira ŽbirkyVideo: archiv umělce

 
Článek

„Je to jeden ze skvělých textů, které mi doma zůstaly po Jožovi Urbanovi a čekaly na hudební podobu. Přišel jeho čas a já věřím, že stejně jako oslovil mě, povede se mu to i u posluchačů,“ říká o skladbě autor hudby a interpret Miro Žbirka.

Při natáčení se obklopil producentem Robem Cassem, Blairem Cunninghamem a Pearsem McIntyrem a doplnil je o část kapely Paula McCartneyho, tedy Robbieho McIntoshe, Hamishe Stuarta a Deana Rosse.

Dvojalbum ve slovenštině i v angličtině vyjde na přelomu září a října a chystají se k němu tři klubové koncertní křty v Praze, Brně a Hradci Králové.

Tvůrcem klipu je David Žbirka, který již několik videoklipů pro svého otce natočil. Do klubu v londýnském East Endu ve čtvrti Shoreditch si pozval spolužáky z katedry Art & Fashion Middlesex University a pro natáčení připravil speciální fashion show.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám