Hlavní obsah

Polívka s Lasicou si spolu zahrají v Garderobiérovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/BRATISLAVA

Dva divadelníci a přátelé Bolek Polívka a Milan Lasica se poprvé setkají na jevišti jako herci v inscenaci hry Garderobiér. Slovenská premiéra bude 28. ledna v bratislavském Studiu LS a česká 1. února v Divadle Bolka Polívky.

Článek

Představení diváky zavede do zákulisí shakespearovského divadla, Lasica ztvární umírajícího herce, jež se snaží zahrát Krále Leara, a Polívka jeho garderobiéra. "Je pro mě velmi zajímavé sledovat, jak se tihle dva herci snaží vzájemně doplnit, vzájemně sladit a vytvářet pocit komunikace," řekl slovenský režisér Roman Polák. "Naší ambicí je udělat představení vtipné, zábavné, plné humoru a smutného optimismu," dodal.

Hru Ronalda Harwooda proto upravil tak, aby v ní bylo více komických situací a více prostoru pro improvizaci. Garderbiér je podle něj velikou příležitostí pro dva skvělé herce, ale nevypráví jen o divadle a jeho zákulisí: "Jistým způsobem je také metaforou lidské společnosti." V dalších rolích se objeví Emílie Vášáryová, Zdena Herfortová, Lucie Gažiová a Jitka Čvančarová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám