Hlavní obsah

Romský festival Khamoro slaví 20 let, přijedou desítky umělců

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacátý ročník festivalu Khamoro se koná od 27. května do 2. června v Praze. Je největší přehlídkou romské kultury v ČR.

Foto: Petr Hloušek , Právo

Khamoro

Článek

Nejdůležitější součástí programu je tradičně hudba. K vrcholům řadí pořadatelé  koncert tří hvězd gypsy jazzu, tria All Star Gypsy Jazz, 28. května v divadle Hybernia. Trio tvoří Stochelo Rosenberg z Nizozemska a Angelo Debarre a Tchavolo Schmitt z Francie.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Khamoro

Festival zahájí 27. května Khamoro party na Střeleckém ostrově, kde zahrají třeba Milan Kroka live band, Gipsy.cz a slovenská zpěvačka Gitana. V Divadle La Fabrika se konají koncerty 31. května a 1. června. Tam se představí maďarští EtnoRom, španělští Alba Heredia Flamenco Company, makedonští Kočani Orkestar, ruská Podkova šťastja, portugalští Ciganoś D´Ouro a Mahala Rai Banda z Rumunska. Domácí romskou scénu bude prezentovat All-Star Band složený z nejlepších českých hudebníků, kteří za dvacet let na Khamoru vystoupili.

Festival nabídne také módní přehlídku studia Romani Design v galerii Mánes 29. května a vernisáž fotografií romských žen 31. května v paláci Lucerna.

Hudebního průvodu centrem Prahy se 1. června zúčastní asi 250 účinkujících a den poté festival končí galakoncertem All-Star Bandu v SaSaZu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám