Hlavní obsah

Interaktivní výstavu o skupině ABBA otevřou ve Švédsku

Novinky, Stanislav Dvořák

Interaktivní výstavu otevře v květnu ABBA muzeum ve švédském Stockholmu. Fandové se tam nově dozvědí podrobnosti i o tom, co dělali jednotliví členové po rozpadu slavné skupiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Muzeu ABBA otevřou novou expoziciVideo: Reuters

 
Článek

ABBA, diskotéková ikona sedmdesátých let, se rozpadla v roce 1982 a už desítky let všem opakuje, že se nevrátí za žádnou cenu. Jednou za čas se najde bulvární plátek, který tvrdí, že se vrátí, ale pak bublina vždy splaskne.

Björn Ulvaeus to v jednom rozhovoru řekl jasně a vtipně - zkrátka nepotřebují peníze. „Nepotřebujeme peníze. Kapely se většinou vracejí proto, že jeden z členů má finanční problémy a ostatní mu chtějí pomoci. To se nám naštěstí nestalo.“

Co se po rozpadu skupiny dělo, přibližuje nová výstava. Jde o nejrůznější muzikály, filmy a sólové desky, na kterých pracovali Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Agneta Faltskogová a Anni-Frid Lyngstadová. Mimo jiné si lze na výstavě užít i virtuální dirigování orchestru, který hraje hudbu z muzikálu Chess, jejž napsali Benny a Björn, nebo malovat dům z filmu Mamma Mia!.

Výstava se otevírá 7. května.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám