Hlavní obsah

Tuzemští divadelníci do Kanady

PRAHA

Čeští divadelníci, tanečníci a choreografové odjedou koncem ledna do Kanady, aby tam zahájili přehlídku nazvanou Česká sezona v Kanadě. Prezentace současného českého tance a divadla navazuje na loňskou Kanadskou sezonu, která se konala v Praze.

Foto: Jana Kolovratníková

Čendík

Článek

Šest souborů či účinkujících, které si vybrali producenti a dramaturgové tamních festivalů, se představí v sedmi městech severoamerického státu. Do země javorového listu pojede choreografka a tanečnice Kristýna Lhotáková, soubor Jednotka, Halka Třešňáková, skupiny Krepsko a Antena a soubor Déja Donné.

V závěru roku a na konci přehlídky se v Montrealu uskuteční prezentace Divadla Archa. Divadlo bylo jedním z hlavních pořadatelů Kanadské sezony v Praze a v jeho prostorách se měla konat část představení. Po srpnových povodních však museli pořadatelé hledat jiné prostory.

Vystoupení českých umělců v Kanadě podpořilo ministerstvo kultury 1,6 milionu korun. Česká sezona v Kanadě se propojila i s projektem České současné experimentální divadlo v severní Americe, v rámci něhož se Halka Třešňáková a skupiny Jednotka a Krepsko představí i na festivalech v Novém Mexiku a v New Yorku.

Reklama

Výběr článků

Načítám