Hlavní obsah

Simpsonovi vyhráli. Herec z Kmotra 2 nedostane za podobnost postavičky nic

Novinky, Stanislav Dvořák

Herec Frank Sivero si už léta stěžuje, že ho postava mafiána ze Simpsonů kopíruje. Nyní se od odvolacího soudu v Kalifornii dozvěděl, že nemá na nic nárok.

Foto: Profimedia.cz

Frank Sivero ve filmu Mafiáni (úplně vpravo)

Článek

Sivero, který si zahrál v Kmotrovi 2 či slavné gangsterce Mafiáni, se soudil čtyři roky. Zdá se, že bojoval zbytečně, televize Fox má asi vyhráno.

Herec tvrdil, že postavička mafiána, který si říká Louie, vznikla podle něj. V osmdesátých letech, když se připravoval na své role, prý bydlel v bytě hned vedle scenáristů Simpsonů v Sherman Oaks (Kalifornie).

„Věděli, že připravoval tu postavu, kterou měl hrát ve filmu Mafiáni. Věděli, že celou postavu Frankieho Carbona vymyslel právě Sivero, který ji založil na své vlastní osobě,” tvrdili právníci.

Sivero rozhodně netroškařil, v roce 2015 žádal od televize 250 miliónů dolarů. Soud v L. A. to odmítl a odvolací soud mu dal za pravdu.

Žlutá kreslená postavička není herec

Postavička sice je herci trochu podobná a zřejmě se skutečně znal s tvůrci Simpsonů, jenže jde o animovanou postavu, do které vložili spoustu vlastní invence, takže žaloba je poměrně absurdní.

„I kdyby Louie připomínal Sivera, postava je významně přetvořena, liší se od Sivera,” uvedl soud. “Louie je kreslená postavička se žlutou kůží, velkým předkusem, bez brady a bez obočí. Navíc má výrazný vysoký hlas, který nevykazuje společné rysy se Siverou.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám