Hlavní obsah

Snowboarďáci válcují kina - mají přes 400 000 diváků

Právo, Věra Míšková

Komedie z hor Snowboarďáci režiséra Karla Janáka pokračuje v úspěšném tažení českou republikou: necelé dva měsíce od premiéry ji vidělo už přes 400 000 diváků a stále se drží v čele návštěvnosti tuzemských kin.

Článek

Jen za minulý víkend přišlo do sedmadvaceti kinosálů 25 000 filmových fanoušků a fanynek. Ty navíc ve všech více než pětadvaceti městech, kde se dosud konaly premiéry, na autogramiádách i na ulicích doslova obléhají Vojtu Kotka, populárního i ze seriálu Pojišťovna štěstí, a ve filmu debutujícího Jirku Mádla.

"Je to zvláštní, těm holkám je většinou dvanáct, třináct let a vůbec nemají zábrany. Pokřikují na ulicích, suverénně si říkají o telefon," řekl Právu šestnáctiletý Vojta Kotek. K tomu, jak takovou situaci zvládá, dodal: "Snažím se moc si toho nevšímat, oddělit to od ostatního života. Ale je pravda, že drobnohled, pod kterým teď jsem, asi posílil mou touhu se v budoucnu postavit spíš za kameru než před ni. Ale zatím se ničemu nebráním."

Mádl myslí na herectví

Největší změnu přinesli Snowboarďáci Jirkovi Mádlovi. "Stalo se toho tolik, že se to ani vypovědět nedá. V dobrém se mi překopal život, za poslední měsíc jsem byl ve škole asi pětkrát. Zatím mají pochopení profesoři i mamka," řekl Právu student arcibiskupského gymnázia v Českých Budějovicích.

Ani s ním fanynky nic převratného nedělají. "Mám svoji holku už rok, zájem těch ostatních je mi příjemný, ale nic víc."

Herectví se mu zalíbilo, chtěl by se mu věnovat i v budoucnu, ale láká ho spíš film než divadlo, ani o studiu herectví neuvažuje.

"Chtěl bych vystudovat scenáristiku a psychologii, ale na rozdíl od Vojty je u mě herectví na prvním místě," dodal Mádl.

Nadšená Vondráčková

Po měsíci se ze zahraničí vrátila Lucie Vondráčková. Ta předpověděla úspěch Snowboarďáků už na tiskové konferenci před premiérou filmu, když novinářům řekla: "Americké Prcičky na nás nemají!"

Úspěchem filmu je nadšená: "Byla jsem pryč, sledovala jsem to jen přes internet a padala mi brada: myslela jsem, že to bude taková první vlaštovka a že ty první to spíš odskáčou, takový úspěch jsem nečekala. Ale zřejmě to má všechno, co mladí diváci chtějí, je to rychlé, člověk se nenudí. No a kluci - já sama jsem do nich zamilovaná jako všechny holky, to už je osud."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám